Afacerile cu capital românesc, pe cale de dispariţie. Vezi statisticile îngrijorătoare oferite...

Afacerile cu capital românesc, pe cale de dispariţie. Vezi statisticile îngrijorătoare oferite de şefa Camerei de Comerț Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

florica-chirita-3

Informaţii îngrijorătoare oferite de Florica Chiriță, preşedintele de Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Timiş, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Conform invitatei, afacerile cu capital românesc sunt din ce în ce mai rare şi se bucură tot mai puţin succes.

„Capitalul autohton scade de pe o zi pe alta. Dacă ne uităm, s-au cam deplasat cifrele în jos. Doar la microîntreprinderi, acolo este o creștere, cifra de afaceri este mai mare, firmele acelea au crescut, însă dacă ne uităm spre firmele mari și foarte mari, firmele acelea au scăzut.


Avem o singură firmă în momentul acesta peste 500.000 de euro, avem o singură firmă foarte mare cu capital românesc. De anul trecut, dacă facem o paralelă cu 2015, la micorîntreprinderi s-a văzut o creștere, nu foarte mare, dar s-a văzut, iar la întreprinderile mari au scăzut și au scăzut și ca număr de firme, dar mai ales la capitalul autohton, aproape că lipsește cu desăvârșire. În primii o sută de exportatori, doar trei sunt cu capital autohton, la nivel național. Dacă ne referim la ce se întâmplă în comerțul exterior, știm că 70% este intracomunitar, nu putem să îl numim comerț exterior, iar restul de 30% se împarte 15% înspre țările din afara UE și restul de 15% pe toată planeta. Niciodată nu am stat așa în ultimii ani”, a declarat Chiriţă.

Preşedintele CCIAT a mai spus, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că firmele din străinătate evită de multe ori să investească în România, pentru că statul nu mai deţine terenuri pe care să le pună la dispoziţie, iar preţurile practicate de agenţiile imobiliare pun pe fugă afaceriştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.