Aleși locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate de ANI. Vezi de...

Aleși locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate de ANI. Vezi de unde sunt

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de naturã administrativã și penalã în cazul a 21 foști și actuali aleși locali, trei dintre ei făcând parte din administrații din vestul țării.

Astfel, Nicolae Constândana, consilier local la Darova, în Timiș, a fost găsit în conflict de interese administrativ pentru că „în perioada deținerii calității de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Darova, prin care s-a aprobat concesionarea unei suprafețe de 29,97 hectare din pășunea comunală aferentă localității Sacoșu Mare crescătorilor de bovine din localitatea Sacoșu Mare, deși soția acestuia figura în tabelul nominal cu crescătorii de animale din localitatea Sacoșu Mare, județul Timiș, care au solicitat concesionarea unei suprafețe de pășune.


De asemenea, ulterior adoptării Hotărârii Consiliului Local, Primăria comunei Darova, în calitate de concedent, a încheiat un contract de concesiune cu soția persoanei evaluate, în calitate de concesionar, având ca obiect concesionarea unei suprafețe de 1,28 hectare teren extravilan din pășunea comunală a localității Sacoșu Mare”.

Actualul viceprimar și fost consilier local în comuna Domașnea din Caraș-Severin, Petru Benghia, a fost de asemenea găsit în conflict de interese administrativ pentru că „în perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Domașnea privind aprobarea concesionãrii izlazului comunal al comunei Domașnea către crescătorii de animale persoane fizice și a aprobării contractului de concesionare a izlazului comunal către crescătorii de animale persoane fizice (în temeiul căreia a fost încheiat Contractul de concesiune între Primăria comunei Domașnea și persoana evaluată). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art.70, art.71 și art.77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu art. 46, alin. (1), lit.a) din Legea nr. 215/ 2011 şi dispozițiile art. 75 şi art. 77 din Legea 393/2004.”

De asemenea, Traian Bugari, fost primar și actual consilier local în comuna Densuș (județul Hunedoara) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 iunie 2013 – 16 iunie 2016, „întrucât a deținut simultan funcția de primar al comunei Densuș, Județul Hunedoara și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Bugari Traian Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Numărul aleșilor locali din toată țara în cazul cărora Agenția Națională de Integritate a constatat incidente de integritate în cursul acestui an este de 254.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.