Alfred Simonis a dezvăluit la PRESSALERT LIVE câți bani dau firmele Primăriei...

Alfred Simonis a dezvăluit la PRESSALERT LIVE câți bani dau firmele Primăriei Timișoara pentru echipa de suflet a lui Robu, ACS Poli VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

robu simonis
Dezvăluire importantă privind finanţarea echipei de suflet a primarului Nicolae Robu, ACS Poli, făcută astăzi de consilierul local PSD Timiș, Alfred Simonis, la PRESSALERT LIVE. „Zilele trecute mi-au venit nişte informaţii, de exemplu, legat de mai multe societăţi ale Primărie Timişoara: Retim Horticultura, Pieţele, dar şi societăţi care au contracte cu primăria, de exemplu Danyflor, şi alte societăţi, care sponsorizează toate, aşa, în bloc, echipa de fotbal Poli Timişoara. Nu sponsorizează Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, deci toate aceste societăţi s-au gândit că pentru Timişoara ar fi foarte bine nu să sponsorizeze această asociaţie, ci cu toţii au mers să sponsorizeze Poli Timişoara”, a declarat Simonis.

Conform datelor prezentate de consilierul local, pentru anul 2015 societatea Retim SA a sponsorizat echipa ACS Poli cu 16.300 lei lunar+TVA, în vreme ce în 2016 suma lunară plătită către ACS, în baza unui contract semnat de Sorin Drăgoi, director al ACS și fost city-manager al Timişoarei, este de 7.500 lei+TVA.


Horticultura achită şi ea către ACS 33.600 de lei pe an, iar SC Piețe SA 27.000 de lei pe an plus TVA.

„Este cel puțin foarte suspect cum toate societățile Primăriei Timișoara, în bloc, sponsorizează echipa preferată a primarului Nicolae Robu, jucăria primarului Nicolae Robu, cum nu sponsorizează alte proiecte de importanță mult mai mare a municipiului Timișoara și cum societăți care au contracte cu Primăria Timișoara și care câștigă licitații cum ar fi Danyflor sponsorizează echipa de fotbal”, a completat invitatul.

Simonis a amintit faptul că, anul acesta, s-a cerut firmelor în care consiliul local este acționar de către consilierii locali PSD să nu mai arunce bani pe astfel de sponsorizări. A dat exemplu SC Piețe SA care cu sumele date la ACS Poli ar fi putut să găsească o soluție ca piața din Iosefin să nu mai înregistreze lunar ”pierderi de peste un miliard de lei vechi. Nu văd de ce trebuie Piețe SA, care are monopol în oraș, să-și facă publicitate”.

Amintim că Danyflor a mai fost și sponsor al PNL în campanie electorală și că unul din consilierii primarului Nicolae Robu, Ionuț Nasleu, se plimbă cu o mașină a companiei, dar şi că directorul Piețe Sa, Victor Ștefan, este membru PNL Timiș, la fel ca și secundul său Liviu Concean. Totodată trebuie precizat și că Retim a cumpărat pentru primarul Nicolae Robu un Mercedes Clasa E, în valoare de 74.000 de euro. În ceea ce priveşte finanţarea ACS Poli, din 2012 şi până în prezent, pentru funcţionarea echipei au fost alocate 25.000.000 de lei de la bugetul local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.