Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care fac mizerie sau dorm în pieţele din...

Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care fac mizerie sau dorm în pieţele din Timişoara. Vezi cine riscă să rămână fără marfă şi bani, conform noului regulament

0
DISTRIBUIȚI

piata-700

Gata cu mizeria, dormitul în pieţe, vânzarea produselor alimentare în afara spaţiilor special amenajate şi refuzul comercianţilor de a prezenta atestatul de producător.

De mâine, pieţele din Timişoara vor funcţiona în baza unor noi reguli, care vor fi adăugate sub formă de noi articole regulamentului deja existent privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de pe raza municipiului nostru.

Conform proiectului postat pe site-ul Primăriei Timişoara, următoarele fapte constituie contravenţii, iar săvârşirea lor se va sancţiona cu amendă.

„a) Neasigurarea curățeniei și dezinfecției la locul de precolectare a deșeurilor provenite din activitatea pieței.
b) Neasigurarea curățeniei pe culoarele și încăperile cu acces public din piețe pe toată perioada programului de funcționare.
c) Neînlocuirea pubelelor, coșurilor de gunoi deteriorate din incinta piețelor și neigienizarea acestora.
d) Comercializarea fără drept a cărnii și preparatelor din carne, fără respectarea legislației Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în vigoare.
e) Comercializarea laptelui, produselor lactate, a cărnii și preparatelor din carne în condiții improprii, în afara vitrinelor frigorifice.
f) Neafișarea la loc vizibil a unei copii a Atestatului de producător.
g) Neprezentarea documentelor care să ateste calitatea de producător sau comerciant, respectiv a documentelor de provenință a mărfurilor, la solicitarea organelor de control.
h) Folosirea altui mobilier destinat comercializării produselor decât cel pus la dispoziție de administrația pieței.
i) Modificarea suprafețelor meselor destinate comercializării produselor, folosind sisteme improvizate, lăzi, paleți.
j) Comercializarea, depozitarea produselor agroalimentare sau a mărfurilor de orice fel pe căile de acces și culoarele pietonale.
k) Depozitarea în perimetrul locului de vânzare a ambalajelor.
l) Abandonul de deșeuri vegetale sau ambalaje în incinta sau perimetrul pieței agroalimentare la finalizarea programului de funcționare.
m) Comercializarea murăturilor, a plantelor pentru ceai, a siropurilor din plante sau fructe, a preparatelor din fructe și legume fără a deține avizele prevăzute de legislația în vigoare.
n) Ocuparea cu mărfuri a unei suprafețe mai mari decât cea aprobată de administrația piețelor.
o) Folosirea de umbrele și pavilioane murdare sau improvizații inestetice.
p) Dormitul în incinta piețelor agroalimentare sau în parcările și platourile adiacente acestora.
q) Depozitarea mărfurilor de orice fel, a ambalajelor sau alte obiecte pe mese, în perimetrul locurilor de vânzare aflate în incinta pieței, după terminarea programului sau înainte de începerea acestuia.
r) Ocuparea unui loc de vânzare în piețele agroalimentare fără drept sau fără cerere aprobată, respectiv înainte de expirarea interdicției aplicate cf.


HCL186/2014, în cazul comercianților, producătorilor agricoli care au acumulat 3 puncte de penalizare”, specifică cei care au redactat proiectul.

Acelaşi proiect conţine şi un paragraf privitor la cuantumul amenzilor care se aplică în funcţie de fiecare situaţie în parte.

„Art. 22
alin. (1) Contravenţiile prevăzute la art. 21, lit a), b), c) se sancţionează cu amendă de la 400 la 600 lei și se aplică administratorului/lucrătorului comercial al pieței agroalimentare aflat în serviciu la data și ora controlului.
alin. (2) Contravenţiile prevăzute la art. 21, lit d), e), f), g), h), i), j), k), l), m), n), o), p), q) se sancţionează cu amendă de la 200 la 600 lei.
alin. (3) Contravenţiile prevăzute la art. 21, lit r) se sancţionează cu amendă de la 600 la 1000 lei. Bunurile care au servit sau au fost destinate să serveasca la săvârșirea faptei prevăzute la art. 5, lit. r), daca sunt ale contravenientului, precum si sumele de bani si bunurile dobândite prin săvârsirea contravenției se confiscă”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.