Uite greva, nu e greva: la Spitalul Județean Timișoara nu se protestează,...

Uite greva, nu e greva: la Spitalul Județean Timișoara nu se protestează, deși managerul știe că e grevă generală

0
DISTRIBUIȚI

greva sanitas

Federația Sanitas a declanșat, în această dimineață, greva generală în mai multe spitale din întreaga țară, astfel că vor fi asigurate doar urgențele. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că nu s-a ajuns la o înțelegere cu autoritățile privind revendicările legate de legea salarizării.

În județul Timiș, angajații din sistemul sanitar nu par să se mobilizeze. Livius Cîrstea, președintele Federației Sanitas Timiș, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că „nu este grevă în Timiș, județul nu îndeplinește condițiile cumulative pentru așa ceva”.

Pe de altă parte, Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, spune că în unitatea medicală este grevă generală, dar nu a putut oferi mai multe detalii.

La nivel național, aproape 75.000 de medici, asistenți medicali și alți angajați din sistemul sanitar au intrat, astăzi, în grevă generală.

UPDATE Veronica Roth, liderul de sindicat din cadrul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că nici în această unitate medicală nu este grevă generală.


„Nu este grevă, nu întrunim condițiile pentru grevă generală, nu sunt suficiente semnături strânse pentru a putea declanșa greva generală. Oamenii vor ca lucrurile să se schimbe, dar nu vor să se implice. Nu întrunim prima condiție și nu avem cum să mergem mai departe. Suntem solidari cu restul, însă doar atât”, a explicat Veronica Roth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.