Asociația EcoStuff din Timișoara va reprezenta România la o importantă competiție internațională....

Asociația EcoStuff din Timișoara va reprezenta România la o importantă competiție internațională. Pentru ce proiecte a primit 10.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI
radu rusu premiu
Asociația EcoStuff a câștigat marele premiu la o competiție națională.

Asociația EcoStuff, un ONG din Timișoara care și-a propus să contribuie la o comunitate mai curată, a câștigat marele premiu în cadrul unei importante competiții desfășurate la nivel național. Astfel, ONG-ul s-a ales cu 10.000 euro, o centrală termică, plus oportunitatea de a reprezenta România la etapa internațională a Energy Globe Award din anul 2017.


Gheorghe Hagi a fost cel care i-a oferit premiul președintelui asociației, Radu Rusu, în cadrul unei gale care a avut loc, în această săptămână, la București.

Pentru ce proiecte a fost premiată Asociația EcoStuff

Competiția a fost lansată în iunie 2016 și a constat în selecția de proiecte și idei din domeniul eficienței energetice și al protejării mediului. În total, peste 150 de proiecte au fost înscrise în concurs, iar juriul a ales ca finaliste 15 proiecte, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii de concurs.

La categoria Tineret a fost desemnată câștigătoare Asociația EcoStuff din Timișoara, pentru proiectele „Zero waste school”, un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat școlilor din întreaga țară, și „Keep Danube Clean – Bike Tour”, un proiect ecologic care presupune organizarea de conferințe pe tema gestionării deșeurilor și protecției mediului în bazinul Dunării, precum și a unei caravane educaționale pe biciclete.

De asemenea, ONG-ul din Timișoara a câștigat și marele premiu al competiției și astfel va reprezenta țara noastră la etapa internațională a Energy Globe Award, care va avea loc la Monaco, anul viitor. Energy Globe Award este cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.