EFORT admirabil pentru ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au fost aproape să...

EFORT admirabil pentru ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au fost aproape să bată Olimpia Satu Mare în zece oameni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-satu-mare-11
Bucuria de după reușita lui Mădălin Stancu

Seceta s-a încheiat pentru ASU Politehnica după patru runde consecutive fără punct obținut în B. Elevii lui Sorin Brîndescu au început prost și jocul cu Olimpia Satu Mare de pe teren propriu, scor 1-1 (0-1). Au încasat gol devreme și au rămas în inferioritate numerică chiar înainte de pauză. Totuși, în partea secundă alb-violeții au dat dovadă de o determinare fantastică și puteau răsturna tabela. Singurul gol al gazdelor a venit însă din ”libera” laterală proiectată direct în poartă de către Mădălin Stancu.

”Oli” a trecut fără probleme de UTA, în timp ce ASU Poli venea după scorul umilitor din Colentina (0-5). Jocul de pe ”Știința” a început cum nu se poate mai prost pentru amfitrioni. Portarul debutant Markos Gkakos a greșit în minutul 3 și Silviu Pană, jucător cu experiențe pe prima scenă, a profitat din apropiere. La 0-1 timișorenii au încercat să atace, susținuți ca de obicei de corul suporterilor. Deși s-au avântat de multe ori în ofensivă alb-violeții nu au găsit soluția potrivită. Terenul greu le-a jucat feste ambelor echipei iar arbitrajul a fost chiar și sub nivelul unui joc de Liga a II-a românească. În prelungirile primei reprize jocul părea să se rupă pentru gazde. Bilia intră prin alunecare la Vasile Pop și vede al doilea cartonaș galben. Primul a fost văzut în mod gratuit pentru proteste la o fază în care Bădăuță a fost mai întâi avertizat de Vladimir Naghi. Atacantul a aruncat cu gheata în gazon pentru că ”centralul” din Aiud nu a acordat nimic după ce a fost descălțat practic de un adversar.

Comeback insuficient pentru trei puncte

Deși totul părea să curgă în favoarea trupei din Satu Mare, lucrurile s-au schimbat total după pauză. Alb-violeții au dat dovadă de o determinare fantastică în zece și golul a venit în minutul 52. Mădălin Stancu, la unul dintre puținele jocuri ca titular, a trimis direct sub bară și l-a surprins pe Anca dintr-o lovitură liberă cu un unghi destul de închis. Entuziasmul a cuprins din nou ”Știința” și elevii lui Brîndescu au fost împinși din nou spre poarta ardelenilor. Olimpia a rămas periculoasă și putea da lovitura pe o contră, dar ASU Poli a rămas bine înfiptă în teren. Blănaru putea să rămână singur cu portarul pe final, dar și-a prelungit prea mult balonul și a căzut ușor, cerând penalty, într-un duel la limită. Pentru ca, în minutul 90 Birău să fie aproape de o reușită cu capul, dar balonul deviat a fost îndepărtat de un apărător sătmărean.

În ciuda voinței evidente din tabăra alb-violetă, a rămas doar 1-1 și ASU Politehnica adună doar 9 puncte din 13 runde. Pentru timișorenii susținuți de ultrași urmează jocul de marți, din Cupa României, cu Pandurii pe ”Dan Păltinișanu”. Meci văzut ca o șansă de salvare a sezonului.

ASU Politehnica Timișoara: Gkakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Teuț (81 Mărgărit), D. Constantinescu, Birău, Ghinescu (70 Blănaru) – Bădăuță (85 Telescu). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Olimpia Satu Mare: Anca-Trip – Ciul, Heil, M. Mureșan (58 Krausz), Iuhas (cpt.) – Onicaș – V. Pop, Rus, Pană, D. Muntean (58 B. Faur) – Kanalos (70 Feier). Antrenor: Bogdan Andone.

Brîndescu: ”Merităm mai mult respect”

Tabăra alb-violetă a perceput rezultatul de azi ca fiind unul mai degrabă negativ din cauza situației din clasament.


Totuși, s-au evidențiat și o serie de aspecte pozitive după revenirea pe tabelă cu om în minus. ”Noi ne-am dorit mai mult, de la început și chiar la pauză, ne-am reorganizat. Mă bucur că băieții au ascultat sarcinile și am pus probleme și în repriza a doua. Nu ne-am retras, am încercat să întoarcem rezultatul. Chiar și la 1-1 am avut câteva ocazii de a înscrie. Puteam să și mai luăm gol… Pot să spun după cum s-a desfășurat jocul că sunt mulțumit cu un punct, dar ținând cont de situația în clasament nu sunt mulțumit. Mi-aș fi dorit toate cele trei astăzi… Noi ne-am agățat de orice ca să ne ridice moralul”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

”Principalul” ”Băieților în ghete” a vorbit și despre numeroasele caronașe văzute de elevii săi astăzi, dar și despre arbirajele care ridică semne de întrebare. ”Mă îngrijorează puțin, pentru că și la Afumați am jucat în zece. Giuricici a primit cartonaș roșu mai ușor față de faultul asupra lui Ghinescu, care a fost mult mai dur și de abia i-a dat azi galben. Nu am ce să comentez, ăștia suntem, mergem înainte, dar și arbitrajele sunt parcă puțin împotrivă sau suntem noi subiectivi să ne agățăm de orice, pentru că suntem îngrijorați de situația din clasament. Dar parcă puțin merităm mai mult respect”, a conchis antrenorul timișorenilor.

De partea cealaltă, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, consideră că rezultatul de pe tabelă e echitabil ținând cont de toate condițiile. ”Un rezultat echitabil dacă ne luăm după aspectul jocului. Din păcate, terenul foarte rău, mai ales în a doua jumătate a jocului. Nu ne-a permis nici nouă, nici celor de la ASU, dezvoltarea unui joc mai combinativ. A fost un joc de luptă. Golurile care s-au marcat au fost pe o fază fixă și o greșeală. Le-am spus la pauză că trebuie să începem foarte bine repriza, că fazele fixe sunt singurele lor șanse, mai ales pe un asemenea teren. Și pentru noi era greu să construim. Nu au gestionat bine începutul părții secunde… Puteam să câștigăm, puteam să și pierdem în final. Sunt o echipă entuziastă, are plăcerea de a juca fotbal, îi felicit și le doresc să adune cât mai multe puncte pentru că e o echipă cu suporteri și avem nevoie de astfel de echipe. Mi-a plăcut Timișoara, i-am avertizat pe băieți că-i va aștepta un meci dificil aici. Am pierdut două puncte. Dacă tragem linie sunt mulțumit, nu am mai pierdut puncte de șapte etape, de la meciul cu Juventus. Îmi place orașul și le doresc din toată inima să rămână în Liga a II-a”, a conchis Bogdan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.