Bicicliștii, PROTEST pentru lipsa siguranței pe două roți în Timișoara. Ce acuzații...

Bicicliștii, PROTEST pentru lipsa siguranței pe două roți în Timișoara. Ce acuzații aduc administrației Robu

0
DISTRIBUIȚI
numaratoarea de toamna
Iubitorii mersului pe două roți s-au plimbat pe lângă biciclete, în centrul Timișoarei.

Bicicliștii din Timișoara sunt supărați pe reprezentanții primăriei pentru că îi ignoră. Astfel, astăzi, la finalul pedalării „Numărătoarea de Toamnă„, care a marcat opt ani de „Verde pentru Biciclete„, a fost organizată o acțiune inedită. Prin urmare, după ce s-au plimbat pe două roți pe străzile orașului, participanții la acțiune s-au dat jos de pe biciclete în Piața Libertății, au lansat baloane spre cer, iar apoi au pornit într-o plimbare pe lângă ele, până în Piața Operei.

Bicicliștii vor piste practicabile

De asemenea, bicicliștii au ținut în mâini pancarte cu mesaje precum „Vreau să simt în siguranță pe bicicletă” sau „Vreau piste practicabile pentru biciclete”. Acțiunea a fost una de „conștientizare” a municipalității cu privire la îmbunătățirea condițiilor pentru bicicliștii din Timișoara, care sunt tot mai puțini pentru că nu se simt în siguranță, avertizează coordonatorul „Verde pentru Biciclete”, Romina Faur.

„Ne-am așteptat la un număr de participanți mai mare decât cel real, acum sunt 400 de oameni, noi ne-am așteptat la 1.000. Cred că pe mulți i-a speriat faptul că de dimineață au fost doar două grade, dar trebuie să fim realiști și să afirmăm că mulți bicicliști renunță la acest statut pentru că nu se mai simt în siguranță pe străzile din Timișoara. Din acest motiv, noi realizăm un sondaj cu privire la condiția de biciclist, vrem să vedem cât de în siguranță se simt bicicliștii prin trafic, dacă se simt sprijiniți de municipalitate, și toate aceste răspunsuri vor ajunge pe masa celor din primărie. Cel mai important este să asiguri infrastructura, care în momentul de față nu este cea mai potrivită. Sunt foarte multe probleme care apar, nu avem o rețea continuă de biciclete, pistele realizate sunt strâmte, prezintă foarte multe obstacole, oamenii nu mai sunt încurajați, din acest punct de vedere, să mai meargă pe bicicletă”, a semnalat Romina Faur.

14608156_10205288204444220_1465241778_n

Printre cei care au participat la pedalarea „Numărătoarea de Toamnă” s-au numărat și peste 30 de angajați ai Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara. Aceștia spun că s-au decis să vină la pedalare pentru că majoritatea angajaților vin la muncă pe bicicletă. „Suntem vreo 30 de angajați ai teatrului la pedalare, asta înseamnă mai mult de o treime din angajați. Noi mergem cu bicicleta toată ziua, venim la teatru cu bicicleta și susținem acest lucru și în oraș, pentru că este nevoie de mult mai multe piste și mai multă atenție pentru bicicliști. Cred că în centrul Timișoarei, în zona pietonală ar trebui să existe un compromis între a merge pe jos și a merge pe bicicletă”, consideră actorul Balazs Attila, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara.

„Verde pentru Biciclete” este cea mai activă campanie din România care încurajează mersul pe două roți.


În total, peste 17.000 de timișoreni au numere verzi de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.