Bojin despre circulaţia pe Bega: „Lae o crezut că tăiem panglica şi...

Bojin despre circulaţia pe Bega: „Lae o crezut că tăiem panglica şi pot pleca vaporaşele, ceea ce nu se potriveşte”. Când ar putea fi funcțional transportul pe canal VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

robu vaporetto 9

Şeful Administraţiei Bazinale a Apelor Banat, Titu Bojin, a oferit lămuriri importante cu privire la procedurile necesare pentru ca vaporaşele cumpărate de administraţia Robu să poată să navigheze legal pe Bega. După luni de zile în care au negat existenţa vreunei probleme, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi directorul RATT, Ioan Goia, au admis că deocamdată RATT nu poate începe transportul public cu cele şapte nave, pentru că mai există proceduri importante de făcut la Bucureşti.

„Eu vreau să îi liniştesc pe timişoreni că până la urmă se va găsi o rezolvare şi vaporaşele vor putea să circule. Este adevărat că până la un moment dat am avut o relaţie bună cu Lae Robu pe tema a ceea ce se întâmplă pe canalul Bega. Eu i-am spus şi atunci că nu se mi se pare normal să dăm circulaţia pe Bega unei societăţi cu tot respectul pentru conducătorul ei, pentru Goia la tramvaie(n.r – RATT). Exact ca şi cum am discuta de fotbal la Siderurgica Galaţi, nu ca finanţare, ci ca activitate.


În condiţiile astea, eu am propus atunci să se facă o societate cu toate demersurile legale care să fie compusă din consiliul judeţean, Primăria Timişoara, Apele Române, Primăria Sâmnihai şi Primăria Uivar. Consiliul judeţean are pistele de biciclete, primăria are vaporaşele, Apele Române are apa, deci ar trebui să se ocupe de această activitate, aşa am discutat la momentul acela fiind preşedinte de consiliu judeţean”, a spus invitatul.

Bojin a explicat că porţiunea navigabilă pentru circulaţia vaporaşelor este de 7 km, iar totalul traseului este de 37 de km. Problema este că societatea care ar trebui să administreze întregul traseu navigabil nu există, iar pentru constituirea ei, spune invitatul, e nevoie de demersuri la nivel înalt. „Eu am fost la Bucureşti şi când eram preşedinte de consiliu judeţean şi am discutat şi acuma. Fără Ape nu se poate face societatea. (…) În situaţia asta vaporaşele sunt aici fără să se fi făcut demersurile mai puţin decât cele locale care probabil Lae o crezut că fiind pe teritoriul Timişoarei şi Bega, Lae o crezut că tăiem panglica şi pot pleca vaporaşele, ceea ce nu se potriveşte şi sigur trebuie făcută o societate pentru tot ceea ce este necesar”, a spus fostul şef al CJ Timiş. Bojin a detaliat şi că Bega se păstrează la un anumit nivel cu apă de la Surduc şi că pentru a porni navigaţia pe Bega este nevoie de acorduri chiar şi din Serbia, dar şi că primăria trebuia să facă demersurile necesare pentru a obţine avizele necesare pentru funcţionarea legală a vaporaşelor dinainte ca ele să fie lansate pe Bega.

1 COMENTARIU

  1. Trio Grigoriu in actiune. Bojin nu vrea sa renunte la un castig desi nu este in stare sa intretina canalul nici dupa ce a fost decolmatat pe bani europeni, Apele Romane Banat nu au draga pentru decolmatare si muncitori sa intretina si sa efectueze lucrari la toate cursurile de apa din zona dar in sediu sunt o caruta de functionari care taie frunza la caini! Robu a cumparat niste barcute care nici nu indeplinesc standardele de siguranta si a crezut ca Bega este a primariei. Goia a vrut la RATT sa fabrice pe langa vatmani/soferi si marinari de … apa dulce! Vine iarna, aduceti macaraua scoateti barcutele si in depou cu ele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.