FC Botoșani a rămas o SPERIETOARE pentru ACS Poli. Moldovenii au stopat...

FC Botoșani a rămas o SPERIETOARE pentru ACS Poli. Moldovenii au stopat seria pozitivă a timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI
acs poli fc botosani (7)
Botoșaniul a rămas o nucă prea tare pentru elevii lui Ionuț Popa

Fac ce fac moldovenii și tot ies câștigători clar din duelurile cu echipa timișoreană. Nici acum, cu un moral teoretic mai bun, ACS Poli Timișoara nu a putut să încurce planurile celor de la FC Botoșani în meciul direct. De această dată nu a fost un scor dur, ci doar un 2-0 pentru moldoveni, succes conturat însă încă din prima repriză în lipsa unei reacții de orgoliu a trupei aflate în vizită.

Unele lucruri nu se schimbă. Deși se afla într-o formă bună, ACS Poli a amintit la Botoșani de fantomatica-i prezență din play out-ul ediției trecute. Absențele au contat și ele. Fără ”reperul” Artean și aripa Bărbuț, bănățenii au suferit din nou cu moldovenii lui Leo Grozavu. Dovadă că scouting-ul funcționează, chiar și într-un colț de țară mai puțin avantajat, e noul brazilian sosit din vară la FC Botoșani. Willie Barbosa a fost strigoi pentru ACS Poli. Mai întâi i-a ridicat părul de pe spate lui Straton în minutul 10 cu o pătrundere pe lângă Novak finalizată cu șut în bara transversală.


Pentru ca, peste alte 25 de minute să fie găsit în centrul careului de Istvan Fulop, furișat sub linia imaginară de ofsaid invocată de timișoreni. De aici, Willie nu avea cum să rateze, un lat simplu și e 1-0.

Willie, eroul

Elevii lui Ionuț Popa nu s-au dezmeticit bine din sperietură și cu patru minute înainte de pauză atacantul trecut pe la Vasco da Gama mai puncta o dată. Ce-i adevărat, tot simplu: o minge împinsă în plasă după schema grozavă a botoșănenilor la o ”liberă” din 16 metri comisă de Llorente. Omul cu ”assist-ul” a fost acum Vașvari, complet liber în stânga zidului la pasa lui I. Fulop. Pe fondul evoluțiilor din ultimele jocuri se aștepta replica lui ACS Poli, dar ea a întârziat să apară. Rând pe rând tehnicianul oaspeților a schimbat partiturile. Șeroni, mijlocaș ofensiv (?), în locul mereu modestului Cârstocea, Roșu în locul lui Drăghici, același efect. Singura oportunitate mai de ”Doamne ajută!” a timișorenilor a venit în minutul 73, când Cânu a zguduit bara lui Iliev din apropiere pentru ca portarul să rețină apoi norocos balonul.

Eșec pentru ACS Poli după patru jocuri foarte bune, dar mai îngrijorător pentru Ionuț Popa decât zero puncte cu trupa lui Leo Grozavu a fost atitudinea elevilor săi, posibil cauzată de oboseala atât de (re)amintită. Totuși, în runda următoare timișorenii primesc vizita lui Dinamo și trebuie să aibă un somn fără coșmaruri.

FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Burcă, Miron, Mușat – Vașvari (cpt.), I. Fulop – Golofca (81 Moruțan), Willie Barbosa (90+2 Târnovan), Astafei – Matulevicius (67 Herghelegiu). Pe bancă: Albuț – Plămadă, Cucu, Patache. Antrenor: Leo Grozavu.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Cânu, Novak – Llorente – Vraciu, Croitoru (cpt.), Cârstocea (40 Șeroni), Doman (59 Mailat) – Drăghici (58 I. Roșu). Pe bancă: Curileac – Fridrich, Popovici, Sântean. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.