„Când mintea nu e trează, viața nu contează”. Tinerii din Timișoara, invitați...

„Când mintea nu e trează, viața nu contează”. Tinerii din Timișoara, invitați să testeze ochelarii care simulează efectul consumului de droguri și alcool. Ce proiect se derulează

0
DISTRIBUIȚI
canabis
„Campania „Stop joc. Stop drog” a fost lansată la Timișoara.

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Centrul Antidrog Timișoara, care spun că numărul consumatorilor de droguri din vestul țării este în continuă creștere. Doar în acest an au beneficiat de serviciile centrului peste 420 de tineri.

„Din 2012 a crescut numărul consumatorilor de droguri. Canabisul, marijuana și etnobotanicele sunt cele mai consumate. Însă, etnobotanicele sunt cele mai periculoase, nu le putem controla, le numim chiar otrăvuri, datorită consecințelor neurologice pe care le au asupra copiilor, lucrurile pur și simplu scapă de sub control, am avut chiar și cazuri de deces”, explică Mihaela Tomiță, comisar-șef al Centrului Antidrog Timișoara.

Tinerii vor testa ochelari care simulează efectele consumului de droguri

Cu scopul de a-i face pe copii și adolescenți să înțeleagă gravitatea consumului de droguri, Clubul Rotary Cetate Timișoara a inițiat, în luna septembrie, campania „Stop joc.


Stop drog”. Astfel, vor fi achiziționați aproximativ 200 de ochelari care simulează efectul consumului de alcool și în jur de 200 care simulează consumul de droguri. Apoi, acești ochelari vor fi amplasați în diferite locații din oraș, în vederea testării, pe o perioadă de patru luni. După această perioadă, o parte din ochelari vor fi donați către alte cluburi care să continue proiectul în țară, iar o parte vor fi folosiți într-o campanie de educare a elevilor din școli și licee.

„Recent, a mai avut loc o acțiune inedită, organizată în parteneriat cu Poliția Rutieră, cu titlul „Când mintea nu e trează, viața nu contează”, în cadrul căreia tineri din Timișoara au putut să testeze astfel de ochelari”, a mai precizat Mihaela Tomiță. Pe de altă parte, reprezentanții Clubului Rotary Cetate Timișoara spun că proiectul „Stop joc. Stop drog” a fost inițiat pentru că-și doresc ca „toți copiii să înțeleagă care sunt adevăratele pericole care îi pândesc în viață, să înțeleagă gravitatea consumului de droguri și să conștientizeze efectul pe care îl au acestea asupra vieții și integrității lor. Pentru un moment de euforie plătești cu viața, iar această perspectivă trebuie cunoscută și conștientizată de absolut toată lumea”.

Proiectul „Stop joc. Stop drog” se va finaliza în luna mai a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.