Ce măsuri extreme de protecție își lua agentul Mihălțoaia ca să nu...

Ce măsuri extreme de protecție își lua agentul Mihălțoaia ca să nu fie prins de DNA UPDATE 2 Vezi ce au decis magistrații

5
DISTRIBUIȚI

nicu-mihaltoaia-2

Tribunalul Timiș va judeca, în această după amiază, solicitarea DNA de arestare preventivă a agentului Nicu Nicu Mihălțoaia, de la Poliția de Frontieră Timișoara, care, ieri, a fost prins în flagrant primind 7.000 de euro. Banii erau o nouă tranșă din totalul de 13.000 de euro pe care i-a cerut de la un alt polițist, anchetat într-un dosar DIICOT în care Mihălțoaia era delegat.

”Pe lângă influența pe care susținea că o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a pretins și primit banii respectivi și în virtutea propriilor atribuții de serviciu, fiind delegat în dosarul D.I.I.C.O.T. pentru îndeplinirea unor acte procedurale. Concret, agentul de poliție a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziții, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoștință expirarea măsurii arestului la domiciliu și a redactat ordonanța prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar”, se arată în comunicatul DNA.

Când a fost prins în flagrant, polițistul de frontieră tocmai primise banii de la intermediara care încasa tranșele din suma negociată.


Procurorii și polițiștii DNA Timișoara i-au înconjurat mașina, iar la percheziție i-au găsit banii în buzunarul gecii cu care era îmbrăcat.

Agentul, care a fost implicat în investigarea mai multor dosare ale DIICOT, cunoștea tehnicile speciale de supraveghere și modul de acțiune al investigatorilor și și-a luat măsuri de protecție uneori duse la extrem. Când se întâlnea cu denunțătorul sau cu intermediara, îi verifica de fiecare dată să vadă dacă nu cumva au asupra lor dispozitive de înregistrare ascunse, totul mascat prin strângeri prietenești în brațe. La una dintre întâlnirile cu denunțătorul, lui Mihăilțoia i s-a părut suspectă telecomanda de mașină a acestuia și a rupt-o în bucăți, încercând să verifice dacă este vreun microfon în interior. Când mergea la întâlniri cu cei doi, acesta îți făcea contrafilaj și verifica zona cu atenție.

Procesul este așteptat să înceapă la Tribunalul Timiș în jurul orei 18.00.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 În timpul ședinței de judecată în care s-a analizat solicitarea DNA de arestare a agentului, Mihăițoaia a respins acuzațiile procurorului susținând că nu a primit mită. Polițistul de frontieră a susținut că dacă ar fi vrut să ia șpagă știa cum să o facă pentru că a făcut multe dosare de mită în care au fost flagrante. Instanța a rămas în pronunțare.

UPDATE 2 Magistrații au decis ca Mihăițoaia să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de apărătorii agentului la Curtea de Apel Timișoara.

5 COMENTARII

  1. Tupeu nene la greu ! A fost prins cu banii si minte ca nu a luat ca stia cum sa-i ia ca sa nu fie prins .
    Jegosu-lui nu i s-a facut si o perchezitie domiciliara cum facea si el ? 15 ani si o zi !

  2. ….aparatorii agentului (sic) isi permite dl agent, sau au grija cei din spatele lui sa il controleze……aici e mafia de fapt, sa vedem cat interes este de a merge pe fir….

  3. alo alo ,nda,dar pe domnisoara ce ati facut cu ea ??ati ascunso la procuror in birou pina se termina tam tamul asta ,va e frica sa nu zica de ati fost instare sa faceti cu ea numa ca sa puneti mina pe agent…ore chiar asa de tare a incurcat acest FIAT circulatia mafiei din timisoara de au pus mina de la mina si cu ajutorul lui CARMIN interlopu sau avocatu oare ce este au ajuns la un denunt regizat fain..saraca fata oare cum stau chiloti pe dinsa????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.