CJ Timiş a descoperit de ce miroase la deponeul de la Ghizela....

CJ Timiş a descoperit de ce miroase la deponeul de la Ghizela. Cum se poate rezolva problema

1
DISTRIBUIȚI

retim gunoi

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Traian Stancu, a oferit astăzi mai multe informaţii legate de situaţia de la deponeul Ghizela, temă pe care cetăţenii care locuiesc în vecinătatea localităţii au făcut o serie de reclamaţii. Pe scurt, oamenii au acuzat că mirosul de gunoi este insuportabil, iar din acest motiv, consilierul judeţean Liviu Borha de la PNL a cerut ca CJ Timiş să dispună verificări, pentru a vedea dacă deponeul este gestionat în condiţiile legii de Retim.

„Problema principală a mirosului este levigatul, o soluţie care se scurge din deponeu, care se creează.


Acest levigat este produs în cantităţi mai mari decât a fost estimat şi aici avem două probleme: unu, că avem acest surplus de levigat şi staţia de epurare a lui nu face faţă şi atunci rămâne miros şi mai avem o problemă legată de de ce se produce mai mult acest levigat. Majoritatea părerilor, în discuţie şi cu Retim, părerea lor ar fi că acest levigat se produce din cauza selectării proaste a deşeurilor”, a declarat vicepreşedintele CJ Timiş.

Stancu spune că pentru rezolvarea problemei instituţia va aloca, printr-un proiect de hotărâre care este elaborat încă din ianuarie, o sumă de bani pentru mărirea capacităţii staţiei de epurare. Stancu spune că a discutat deja cu departamentul de achiziţii de la CJT pentru elaborarea caietului de sarcini şi postarea licitaţiei pe SEAP.

Legat de problema colectării selective, Stancu a comentat că „de la 1 ianuarie 2017 vom trece la o acţiune pentru care vom cere şi sprijinul presei, pentru că e nevoie ca cetăţenii să înţeleagă că selectarea începe şi de la ei din casă. Trebuie să înţelegem un lucru – cu cât vom selecta mai bine gunoiul cu atât vom avea costuri mai mici şi intervenţii mai reduse pentru problemele de poluare a mediului”.

1 COMENTARIU

  1. E suficient sa treci cu masina pe autostrada ca minute bune sa simti un miros insuportabil acolo in zona. Doar intr-o tara din lumea a 3-a poate exista asa ceva si sa continue sa functioneze fara nici o problema ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.