CJAS Timiș le reamintește medicilor: elevii, studenții și doctoranzii nu mai trebuie...

CJAS Timiș le reamintește medicilor: elevii, studenții și doctoranzii nu mai trebuie puși pe drumuri pentru a demonstra că sunt asigurați

0
DISTRIBUIȚI

cjas timis

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș le reamintește medicilor din județ, și nu numai, faptul că elevii, studenții și doctoranzii nu mai au nevoie de adeverințe pe care să le depună la sediul instituției pentru a demonstra că sunt asigurați.


Procedura a fost simplificată prin semnarea unui protocol la nivel național, între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Educației, recent.

Astfel, până în această toamnă, elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani erau asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizau venituri. Pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, persoanele menţionate trebuiau să depună la sediul casei de asigurări o adeverinţă eliberată de unitatea în care studiază.

În prezent, această procedură a fost simplificată, astfel că elevii şi studenţii nu mai trebuie să depună la sediul CJAS Timiș nicio adeverință. Validarea calităţii de asigurat este efectuată prin simpla verificare în sistemul informatic.

„În acest context, rugăm toți furnizorii să țină cont de aspectele menționate, în momentul acordării serviciilor medicale atât elevilor, studenților, cât și doctoranzilor”, transmite CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.