REVIRIMENT Trupa lui Ionuț Popa încheie turul pe zero! Cu ce altă...

REVIRIMENT Trupa lui Ionuț Popa încheie turul pe zero! Cu ce altă realizare se poate lăuda ACS Poli după victoria de la Chiajna

0
DISTRIBUIȚI
Lui ACS Poli îi priesc jocurile cu Chiajna în ediția 2016-17
Lui ACS Poli îi priesc jocurile cu Chiajna în ediția 2016-17

ACS Poli a legat și al treilea succes consecutiv, o serie în premieră pe prima scenă pentru echipa timișoreană, dacă luăm în calcul istoria din 2012 încoace. După victoriile la limită cu Viitorul și Iași, elevii lui Ionuț Popa s-au impus pe sinteticul Concordiei Chiajna, scor 2-0. Ambele goluri venind pe final în urma unor erori ale alb-verzilor, rămași și în inferioritate numerică.

Concordia, împotriva căreia timișorenii au obținut o reușită notabilă în Cupa Ligii, calificarea în semifinale, a avut primele șanse astăzi. Ex-polistul Marian Constantinescu a amenințat din unghi în minutul 6, apoi Bărboianu (13) l-a încercat pe Straton. Bănățenii au avut încercări de la distanță prin Llorente (22), la o incursiune marca Șeroni, și Artean, opt minute mai târziu. Dar prima repriză a arătat două echipe care nu au fost dispuse să riște prea mult pentru a pierde prețiosul punct. Sinteticul a îngreunat și mai mult construcția oaspeților.


Cu destui accidentați ACS Poli s-a încăpățânat să mențină un 0-0 până la pauză, în ciuda ocaziei mari avută de același Constantinescu în finalul reprizei.

Drăghici, din nou erou pozitiv

Partea secundă adâncea ideea că ambele echipe sunt de acord cu rezultatul alb. Marian Cristescu a fost însă protagonist în mijlocul mitanului. Putea fi erou pozitiv pentru ”vulturi” în minutul 65, când șutul său surprinzător a lovit transversala. Dar și-a încheiat evoluția negativ peste alte opt minute. Intrarea sa fără minge la Novak a fost sancționată direct cu roșu. Altul avea să fie omul serii. Balanța s-a înclinat astfel neașteptat spre vest după momente mai bune ale gazdelor. Cireașa de pe tort a venit în minutul 82. Bălgrădean degajează în Tavi Drăghici și atacantul lui ACS Poli profită, marcând în poarta goală. Chiajna a revenit în atac și a avut în minutul 90 șansa egalării după ce Artean l-a secerat pe Bărboianu chiar în fața careului. Execuția lui Pena a izbit însă zidul. Mai mult, la ultima fază, în 90+4 Albu respinge în propria poartă centrarea nou intratului Vraciu.

ACS Poli câștigă pentru a treia oară consecutiv, de această dată cu 2-0, și ajunge la cota 0, în ciuda unor ”auto-sabotări” precum călătoria la Urziceni. 14 puncte recuperate în 13 etape fiind o mică performanță ținând cont de condițiile în care și-a început treaba echipa lui Ionuț Popa.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi (71 N. Roșu), Tincu, Albu, Bucurică – Grădinaru, Bărboianu, Melinte, Buleică (64 Serediuc) – M. Cristescu – M. Constantinescu (77 Pena). Pe bancă: Drăghia – Mamele, Asanache, Ciobanu. Antrenor. Emil Săndoi.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Șeroni, Novak – Artean – Bărbuț (80 Mailat), Llorente, Croitoru (cpt.), Doman (72 A. Cârstocea) – Drăghici (89 Vraciu). Pe bancă: Curileac – Sîntean, I. Roșu, Fridrich. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.