Cum vor să salveze patrimoniul Timișoarei arhitecții de la Asociaţia Expose Arhitecture....

Cum vor să salveze patrimoniul Timișoarei arhitecții de la Asociaţia Expose Arhitecture. Vezi la ce curs pot participa cei care vor să afle mai multe despre restaurare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
247593
Raluca Pescar, preşedintele Asociaţiei Expose Arhitecture din Timișoara, a explicat, ieri, la PRESSALERT LIVE care sunt motivele pentru care un grup de arhitecți, economiști, ingineri și avocați vor să schimbe prin acțiunile lor percepția și modul de acțiune față de problemele de restaurare a clădirilor și de urbanism.
„Ideea aceasta are un trecut în spate, este vorba despre o asociaţie înfiinţată în 2011 din dorinţa unor prieteni cu scopuri diferite de a face ceva cu un scop comun. Ne-am adunat din dorinţa de a apropia oamenii de domeniul nostru de interes de Arhitecură, de Urbanism, deoarece am constatat atât o nevoie umană cât şi profesională de a stabili acest dialog. Începuturile merg mai departe de 2011, merg în anii facultăţii când câţiva dintre noi am avut ocazia să ne plimbăm în alte părţi decât prin România şi am văzut o acţiune similară.


Ne-am întors şi am început prima acţiune în 2006 în cadrul facultăţii, o acţiune internaţională cu colegi aduşi din străinătate coordonată de domnul Radoslav, prin urmare legătura cu dânsul e destul de veche şi de încredere. Am ajuns în 2011 cu asociaţia în punctul de a da o formulă juridică acestui grup de prieteni. Între timp am devenit profesionişti şi evenimentele pe care le organizăm s-au adaptat cerinţelor din momentul respectiv”, a explicat Raluca Pescar.
Invitata a povestit că asociaţia a avut mai multe proiecte destinate studenţilor sau rolului practic.  Asociaţia Expose Architecture continuă, în această toamnă, seria de cursuri cu titulatura (re)START!, cea de a doua sesiune o nouă sesiune având tema „Regenerare urbană prin restaurare de arhitectură”. Despre invitații speciali care vor veni la cursuri, Raluca Pescar a spus că „avem doi invitați de marcă este vorba de domnul arhitect Tancredi Carunchio, care predă restaurare la Facultatea la Sapienza din Roma (…) și domnul arhitect Jorge Cruz Pinto, dânsul este profesor din Lisabona și este pentru prima dată în România, în condițiile în care a renunțat la semniarii de studiu Brazilia și în Italia ca să vină aici, ceea ce ne onorează și ne spune că lumea reacționează la ceva cu potențial. (…)Ne dorim ca acest cursuri să nu fie adresate doar arhitecților, ci și specialiștilor din doverse domenii”. Invitata a punctat că au fost trimise invitații și către primărie, pentru ca arhitecții și specialiștii de acolo să ia parte la curs. Sunt 20 de locuri disponibile, iar înscrierile se pot face completând formularul de pe pagina Facebook a asociației: https://www.facebook.com/expose.arhitecture sau prin email la adresa expose.arhitecture@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.