„Da, dar există o problemă”, jocul urban prin care timișorenii pot revitaliza...

„Da, dar există o problemă”, jocul urban prin care timișorenii pot revitaliza Piața Sinaia. Vezi când are loc

1
DISTRIBUIȚI

timisoara_061

Timișorenii sunt invitați să îmbunătățească imaginea Pieței Sinaia și să se joace de-a arhitecții și urbaniștii preț de câteva ore.

Jocul Urban „Da, dar există o problemă” va fi coordonat de Bálint Kádár, arhitect și urbanist, asistent la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta şi preşedinte al Centrului de Arhitectură Contemporană din Budapesta.

Astfel, Piața Sinaia va deveni sâmbătă spațiul în care participanții trebuie să simuleze procesul de revitalizare a locului prin design participativ, între orele 10.00 și 19.00.

Evenimentul e organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, în cadrul BETA 2016.


„Scopul acestui joc de simulare este de a explora posibilitățile design-ului participativ, invitând timișorenii să se implice în mod direct în reamenajarea spațiului public, apelând la atribuirea rolului de co-proprietar al acestuia.
 Jocul a luat naștere datorită confirmării faptului că spațiile publice/spațiile comune/proprietățile comune/spațiile deținute de municipalitate nu funcționează corect în țările post-socialiste iar ca urmare a amenajărilor neadecvate și a mentenanței insuficiente, acestea și-au pierdut atractivitatea pentru comunitate. Plecând de la premisa că spațiul public este al tuturor și deci al fiecăruia dintre noi, propunem cetățenilor testarea în mod direct a posibilității şi consecinţelor acestei forme de proprietate comună, având în fundal speranța conștientizării faptului că orașul ne privește și că ne revine în egală măsură responsabilitatea de a îl îngriji și de a îl face un loc plăcut pentru toți”, transmit reprezentanții OAR.

Sursa foto: Eye in the Sky

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.