Directorul concursului GBOB România: „Păcat că formaţiile cu experienţă se consideră prea...

Directorul concursului GBOB România: „Păcat că formaţiile cu experienţă se consideră prea şmechere ca să participe“. Vezi cine a câştigat la semifinala Banat

1
DISTRIBUIȚI
Casa Tineretului din Timişoara a fost gazda semifinalei regionale a concursului GBOB România,
Casa Tineretului din Timişoara a fost gazda semifinalei regionale a concursului GBOB România

Sâmbătă seara, Casa Tineretului din Timişoara a fost gazda semifinalei regionale a concursului Global Battle of the Bands (GBOB) România, un eveniment care a adunat laolaltă o sumedenie de formaţii din oraşul nostru şi nu numai. În cursul anului trecut, Timişoara a găzduit două semifinale ale concursului GBOB România, un eveniment care susține și promovează muzica originală, interpretată live. Printre cei care au făcut parte din juriul de la Timişoara s-a numărat şi Milan Rakic, booking director la Exit Festival Novi Sad și Revolution Festival Timișoara.  Formaţiile care s-au luptat pentru a ajunge în finala naţională a acestui concurs au fost All Friends Band (Timișoara), ApocalipS (Sânnicolau Mare), Fantazia (Arad), Flare (Timișoara), Gorun (Timișoara), Late November (Timișoara), Mere (Timișoara), Monokrom (Timișoara), Nest of Plagues (Budapesta/Ungaria), Reddok (Reșița), The Skywalkers (Timișoara) şi Warhanger (București).

„Anul acesta, semifinala GBOB Banat s-a organizat la Casa Tineretului sub egida  Timişoara. Capitala Tineretului din România. Publicul a fost mai numeros ca anul trecut, dar formaţiile înscrise au avut o medie de vârstă mult mai mică. Este păcat că formaţiile muzicale cu o anumită experienţă de scenă se consideră prea «şmechere» pentru a participa la acest concurs, al cărui scop este de a promova muzica autohtonă pe plan internațional.


Platforma GBOB este cea mai lejeră pentru ca formaţiile românești să devină cunoscute pe plan internațional… si asta pe lângă faptul că premiile oferite sunt extraordinare pentru activitatea oricărei formaţii pusă pe treabă. Votul Juriului a fost acordat formației bucurestene Warhanger.  Votul Publicului a fost câştigat de ALL Friends Band, formaţia de adolescenţi din Timişoara. Aflată la debutul scenic, Late November (tot din Timişoara) a fost numită trupa Wild Card a etapei. Toate cele trei formaţii s-au calificat la finala naţională a acestui concurs, care va avea loc la Braşov, în data de 10 decembrie“, ne-a declarat directorul naţional GBOB România, Richard Constantinidi.

Formaţia care va câştiga finala naţională a concursului va reprezenta România la Final Mondială GBOB, care va avea loc în octombrie 2017, la Atena.

„Ne bucurăm mult că suntem una dintre trupele care vor participa la finala naţională GBOB şi mulţumim publicului susţinere. Îi felicitam pe Warhanger, trupa venită din Bucureşti, şi putem spune că în Timişoara a fost o sărbătoare rock, şi asta datorită prestaţiilor tuturor formaţiilor participante. Din punctul nostru de vedere a fost un concurs foarte tare şi asta ne face să apreciem şi mai mult faptul că suntem printre câştigători“, au delarat membrii trupei All Friends Band.

Un alt motiv de bucurie pentru melomanii timişoreni este faptul că, în luna aprilie a anului viitor, oraşul nostru va avea parte de un nou festival. „Este păcat că cei mai mulţi aflaţi în sală erau prieteni cu formaţiile şi că publicul general amator de muzică live nu a descoperit încă fenomenul GBOB ca fiind un eveniment-festival de promovare al talentelor locale deschis tuturor genurilor muzicale. GBOB se întoarce la Timişoara în aprilie 2017 sub forma unui festival la Casa Tineretului, cu finalistele din primele două ediţii ale concursului autohton“, ne-a delarat Richard Constantinidi, din partea GBOB România.

Semifinala Banat a concursului GBOB România a fost transmisă în direct de către Alt Radio.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.