Drumuri mai ieftine cu avionul decât cu trenul. Cum „fură” companiile low-cost...

Drumuri mai ieftine cu avionul decât cu trenul. Cum „fură” companiile low-cost care operează pe Aeroportul Timișoara din clienții CFR-ului

0
DISTRIBUIȚI

ryanair-10

Există orașe din România spre care este mai avantajos să călătorești cu avionul decât cu trenul. Anul acesta cererea pentru zborurile interne a crescut cu 200%, după ce în câteva din larile orașe ale țării au început să zboare curse low-cost.

Astfel, există orașe din România spre care sunt șanse foarte mari să fie mai avantajoasă o călătorie cu avionul decât cu trenul.


De exemplu, e mai ieftin un zbor de la Timișoara la București cu compania Ryanair decât o călătorie cu trenul la clasa a II-a. La fel, e mai rentabil să îți iei din timp bilete de avion spre Cluj sau Iași de la Blue Air, destinații unde se zboară mai nou din Timișoara.

Conform unei analize realizate de portalurile care intermediază achiziția biletelor de avion, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt cele mai solicitate destinații interne, cu plecare din București. Dacă până în urmă cu trei ani, Timișoara conducea indubitabil la acest capitol, inclusiv datorită hub-ului Carpatair care a fost localizat aici, în ultimii trei ani Cluj-Napoca a crescut datorită cererilor venite din partea turiștilor. Un rol esențial l-au jucat evenimentele de aici, festivaluri precum Electric Castle sau Untold.

Prețul unui bilet de avion pe o rută internă începe de la 17 euro (bilet de avion dus-întors).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.