DSP Timiș, măsuri după ce Ministerul Sănătății a anunțat că este epidemie...

DSP Timiș, măsuri după ce Ministerul Sănătății a anunțat că este epidemie de rujeolă. Cum a crescut numărul copiilor vaccinați

0
DISTRIBUIȚI
studiu clinic
A crescut numărul copiilor din Timiș vaccinați împotriva rujeolei.

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că a crescut numărul copiilor vaccinați împotriva rujeolei, după ce Ministerul Sănătății a avertizat asupra faptului că este epidemie în întreaga țară. Astfel, de la începutul anului și până la mijlocul lunii octombrie, la nivel național au fost confirmate 786 de cazuri de pojar și trei decese. Timișul se află pe locul cinci în topul județelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă înregistrate, și anume 82.

Medicii de familie, notificați să ridice dozele de vaccin

Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiș, ne-a declarat că instituția a notificat medicii de familie să vină și să ridice dozele de vaccin împotriva rujeolei, astfel că a crescut și numărul copiilor imunizați.


„Încă din momentul în care am văzut că au apărut acele focare în județul nostru, au fost trimise adrese către spitalele de boli infecțioase și către secțiile de boli infecțioase pentru a ne raporta toate cazurile internate. Pe medicii de familie i-am notificat pentru a veni să ridice vaccinul ROR, pentru că în depozitul farmaciei noastre există suficientă cantitate de vaccin ROR pentru a putea fi vaccinați copiii la vârsta de 12 luni. Au avut efect aceste măsuri, pentru că a crescut numărul copiilor vaccinați”, a explicat Viorica Dumitru.

Directorul adjunct al DSP Timiș spune că majoritatea cazurilor de rujeolă au apărut în județul nostru la copii care aveau vârsta sub un an și astfel nu erau vaccinați. „Trebuie să știți că aceste cazuri au apărut la copii care sunt sub vârsta de vaccinare. Vaccinarea se face la un an, iar acești copii nu erau cuprinși în calendarul de vaccinare. După apelul nostru către medicii de familie și după ce Ministerul sănătății a dat publicității situația rujeolei în țară, numărul copiilor vaccinați a crescut”, a mai precizat Viorica Dumitru.

În luna iulie, DSP Timiș a realizat o anchetă de acoperire vaccinală, care scos în evidență faptul că aproape 100 de copii nu au fost vaccinați împotriva rujeolei pentru că părinții au refuzat acest lucru, cu semnătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.