Echipamente performante, de peste 60.000 euro, donate în trei spitale din Timișoara...

Echipamente performante, de peste 60.000 euro, donate în trei spitale din Timișoara pentru salvarea bebelușilor, de către „Salvați Copiii”. Cât de importante sunt

0
DISTRIBUIȚI
dotare-timisoara-2
Aparate medicale donate la trei maternități din Timișoara.

Mai multe șanse la viață pentru bebelușii care se nasc cu diferite afecțiuni la Timișoara. Asociația „Salvați Copiii” România a donat, astăzi, echipamente medicale performante în valoare de peste 60.000 de euro maternităților „Bega” și „Odobescu”, precum și Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din oraș.

Aceasta este prima acţiune dintr-o serie de 29 de dotări pe care „Salvaţi Copiii” le va face până la finalul anului, în întreaga țară. Potrivit reprezentanților ONG-ului, Maternitatea „Bega”, din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a fost dotată cu o lampă de fototerapie și două pulsoximetre, iar Maternitatea „Odobescu”, care aparține de Spitalul Municipal Timișoara, a primit două pulsoximetre. Totodată, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” a fost dotat cu un aparat de dializă și tehnici de epurare extrarenală și cu un aparat de ventilație.

„Dotarea secţiilor care îngrijesc nou-născuţi este o prioritate națională, iar contribuția Salvați Copiii este inestimabilă; susținerea repetată în lupta împotriva mortalității infantile este esențială. Cu ajutorul echipamentelor donate până acum, au fost salvate mii de vieți. În Timişoara, aceste contribuţii vor salva vieţile nou-născuţilor ce au funcţia renală afectată grav, dar vor asigura şi un suport ventilator al respiraţiei, conform celor mai înalte standarde.” a declarat, astăzi, medicul Mihai Gafencu, preşedintele „Salvaţi Copiii” Filiala Timiș şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

În acest an, peste 460.000 de euro vor fi investiţi de către „Salvați Copiii” în dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți din întreaga țară.


Fondurile au fost obținute prin implicarea publicului larg, prin campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații prin SMS sau Direct Debit, cât şi cu sprijinul sponsorilor „Salvați Copiii”.

Potrivit statisticilor, în anul 2010, la startul programului „Salvați Copiii” de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar cinci ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015, menținându-se însă în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România. Conform datelor din analiza „Salvați Copiii” privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Cei care doresc să susţină programul „Salvaţi Copiii” de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.