EPIDEMIE de POJAR în Arad: un tânăr de 16 ani a MURIT...

EPIDEMIE de POJAR în Arad: un tânăr de 16 ani a MURIT din cauza unor complicații, alți 20 de copii internați cu rujeolă. Ce spun medicii

0
DISTRIBUIȚI

copil_spital-1024x680

Durere fără margini într-o familie din județul Arad. Un adolescent de 16 ani a murit, în această dimineață, la Spitalul Județean Arad, în urma unor complicații survenite ca urmare a rujeolei. Șefului Secției II Pediatrie din unitatea medicală spune că, în acest moment, sunt 20 de copii cu pojar internați în spital.

Potrivit Special Arad, tânărul se numea Ștefan Cârpaci, era de etnie romă, din comuna Covăsînț, și a fost internat în urmă cu trei zile pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cu rujeolă.


Însă, pentru că avea și o boală congenitală, au apărut complicații, iar băiatul a decedat.

De asemenea, astăzi, au mai fost aduși doi adolescenți din Sînmartin la Spitalul Județean Arad, fiind suspecți de pojar. Medicul Dorin Lazăr, șeful Secției Pediatrie II a Spitalului Județean Arad, a confirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, epidemia de rujeolă. „Sunt nu mai puțin de 20 de cazuri de copii sub 20 ani. S-a creat o rezervă cu 25 de locuri. Îndemn populația să se vaccineze”, a precizat medicul. De asemenea, Dorin Lazăr a declarat că adolescentul din Covăsânț a murit în urma unor complicații survenite ca urmare a rujeolei, acesta suferind de mai multe boli. „Și sora acestuia a fost internată și a fost lăsată acasă pe semnătura părinților. Îi rog să o aducă înapoi la spital. Riscurile îmbolnăvirii cu rujeolă sunt foarte mari la copii cu boli patologice”, a mai adăugat șeful Secției Pediatrie II.

DSP Arad a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Arad. În urmă cu șase zile, în județ erau confirmate 132 de cazuri de rujeolă. Aradul se află pe locul doi pe țară, după Mureș, în ceea ce privește numărul pacienților diagnosticați cu pojar. Acesta este cel de-al treilea deces înregistrat în Arad din cauza rujeolei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.