Facultatea din Timișoara de la care studenții sunt angajați chiar și din...

Facultatea din Timișoara de la care studenții sunt angajați chiar și din primul an pe salarii de cel puțin 1.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI
euro
Studenții de la o facultate din Timișoara sunt angajați din primul an de studiu.

Salariu de cel puțin 1.000 de euro încă din primul sau cel târziu din an doilea an de facultate. Astfel de oferte primesc din partea companiilor din domeniul IT studenții de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Cum tentația e mare, ținând cont de salariul uriaș pe care-l primesc, mulți studenți acceptă jobul, iar cursurile de la facultate rămân pe locul doi.

Salariile în domeniul IT pot ajunge și la 5.000 de euro

Dan Daniel, prorectorul Universității Politehnica din Timișoara, spune că 80% din absolvenții acestei instituții de învățământ superior se angajează în domeniul studiat în cel mult șase luni de la terminarea facultății. În domeniul IT, angajabilitatea este de 100%. „Tinerii din domeniul IT, care este un domeniu de vârf, își găsesc un loc de muncă imediat după ce sunt studenți ai universității noastre. Unii chiar din primul an sau cel mult din al doilea an. Noi am încercat să avem o colaborare cu toate companiile din acest domeniu și să temporizăm un pic această recrutare timpurie pentru a le permite să-și finalizeze studiile.


Pentru că pregătirea universitară înseamnă și multă muncă și atunci nu pot să fie competenți în două direcții, și la universitate și la job”, a explicat Dan Daniel.

Potrivit prorectorului Universității Politehnica din Timișoara, anual, aproximativ 200 de specialiști în IT sunt pregătiți în cadrul instituției. Cu toate acestea, companiile din acest domeniu se plâng de faptul că ar avea nevoie de mai mulți IT-iști.

„Companiile se plâng de faptul că ar mai avea nevoie de IT-iști, dar, din păcate, din punct de vedere legislativ noi suntem limitați pentru a menține calitatea la un număr pe care-l primim ca și cifră de școlarizare fără taxă. Mai există și această opțiune de admitere cu taxă, avem și acolo studenți interesați, dar nu putem crește în mod excesiv acest număr”, a mai precizat Dan Daniel.

Pe de altă parte, Ciprian Chirilă, prodecanul Facultății de Automatică și Calculatoare, spune că viitorii studenți sunt recrutați din întreaga țară, iar pentru a veni în sprijinul companiilor din domeniul IT, numărul locurilor a crescut de la an la an. „Recrutăm studenți din toată țara, astfel încât să ajutăm industria locală. De asemenea, ne străduim să acredităm cât mai multe locuri posibile. De exemplu, la secția de limba engleză avem 50 de locuri, vom încerca de anul acesta să solicităm o suplimentare astfel încât să ajungem la 100 de locuri. Totodată, ca să ajutăm firmele, încercăm să creăm noi specializări”, a explicat Ciprian Chirilă.

Potrivit reprezentanților Universității Politehnica din Timișoara, studenții care se angajează în domeniul IT primesc salarii începând de la 1.000 de euro. După câțiva ani de experiență, aceste salarii pentru IT-iști ajung să fie cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.