Firma care deține fabrica de vagoane de la Arad, fuziune de zeci...

Firma care deține fabrica de vagoane de la Arad, fuziune de zeci de milioane de euro. Câți angajați va avea noul consorțiu

1
DISTRIBUIȚI

astra arad

Grupul american Greenbrier şi compania Astra Rail Management, care deţine fabricile de vagoane din Arad, Caracal şi Turnu Severin vor forma o nouă companie în cadrul unei tranzacţii cu o valoare finală de 60 de milioane de euro.

Compania americană va deţine 75% din noua companie şi va plăti 30 de milioane de euro la finalizarea acordului şi alte 30 de milioane de euro la 12 luni după încheierea contractului, arată un comunicat al companiei americane postat pe piaţa Nasdaq.


Sediul noii companii va fi în Olanda, iar unităţile de producţie vor fi în România şi în Polonia, cu circa 4.000 de angajaţi.

Omul de afaceri german Thomas Manns, care a preluat fabricile de vagoane ale antreprenorului Cristian Burci în urmă cu patru ani, va deţine 25% din Greenbrier-Astra Rail, va fi preşedintele Consilului de supraveghere al companiei şi se va ocupa de operaţiunile comerciale ale acesteia.

Greenbrier este o companie cu o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de dolari şi peste 10.000 de angajaţi, specializată în producţia de vagoane de cale ferată şi barje.

1 COMENTARIU

  1. Daca va documentati putin ati fi stiut ca in Arad sint DOUA fabrici de vagoane, Astra Rail pentru vagoane de marfa si Astra Vagoane Calatori.

    Asa articolul ar fi fost mai clar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.