Gestul impresionant al unui tânăr țigan: a găsit un portofel pe stradă,...

Gestul impresionant al unui tânăr țigan: a găsit un portofel pe stradă, la Timișoara, și l-a returnat posesorului

7
DISTRIBUIȚI
Un tânăr țigan a găsit un portofel pe stradă, la Timișoara.
Un tânăr țigan a găsit un portofel pe stradă, la Timișoara.

Gest demn de toată lauda al unui tânăr țigan dintr-un sat din județul Timiș. Andreas Boțiu, elev în clasa a IX-a la un liceu din Timișoara, a găsit, ieri, pe stradă, portofelul unui bărbat în care se aflau actele, 80 lei și un card.


Câteva ore mai târziu, cel care și-a pierdut portofelul a fost contactat de mama elevului pentru a-l anunța că fiul său i l-a găsit.

„Și țiganii au spirit civic! Ieri mi-am pierdut portofelul cu acte și bani venind de la cumpărături! După câteva ore mă sună o doamnă din Hodoni pentru a mă anunța că fiul ei mi-a găsit pe stradă portofelul cu acte, cardul cu citire automată la POS (adică îl putea goli în 3 secunde fără a avea nevoie de cod), cardul VeloTm pe care îmi trecusem și codul de acces pentru ridicarea bicicletei, cărți de vizită și 80 lei. Am mers în dimineața aceasta la fostul meu liceu M.I.U. să mă întâlnesc cu elevul care a avut o conduită civică exemplarã pentru a-mi recupera portofelul: era un țigan, din clasa a 9-a, Boțiu Andeas din Hodoni! Mulțumesc lui Andreas și tuturor celor ca el care au spirit civic de nota 10 și reușim să ne facem viața mai frumoasă nouă și celor din jur”, a scris Ștefan Cojocnean, timișoreanul care și-a pierdut portofelul, în această dimineață, pe Facebook.

7 COMENTARII

  1. Tigan nu inseamna hot,cersetor s.a. S-a creat tiparul acesta din cauza foarte multor rromi care din pacate nu ne fac cinste deloc pe unde umbla. Insa printre ei sunt si oameni de caracter. Cunosc cazuri de rromi care sunt medici,etc, insa s-au lepadat de origini si sunt foarte putini cei care si stiu asta. Haideti sa nu mai aruncam cu piatra asa usor, nu e cazul sa ne miram asa de fapta baiatului. Spiritul civic le lipseste multora fara sa fie tigani

  2. Articolul este jignitor prin titlu și conținut. De ce nu ar putea scrie în titlu ”gestul unui tânăr din timișoara”. Dacă totuși considerați neapărat necesar să precizați că este de etnie romă, puteți folosi acest cuvânt neofensator, deși în sine doar faptul de a face o știre din faptul că un băiat de etnie romă a returnat un portofel denotă o gândire plină de prejudecăți și stereotipii.

    • Doamna Nona, cred ca trăiți pe Marte. Daca vi se întâmpla sa treceți pe cealaltă parte a străzii când vedeți un grup de țigani pusi pe „distracție”, daca folositi , doamne fereste, mijloacele de transport in comun si va feriți poșeta si buzunarele când vedeți pirandele cu boraci aruncandu-va priviri pofticioase, daca nu deschideți ușa după ora 9 seara (sau niciodată) când vedeți 2-3 țiganoi prin vizor, atunci înseamnă ca suferiți de o forma avansată de ipocrizie.

  3. Trebuia neapărat sa precizati ,,al unui tinăr tigan,,,?!!!!si de ce e atit de ,,impresionant?poate ca un ,,tinăr român,,nu ar fi procedat la fel.Prea etichetati oamenii după felul cum arată, după etnii ,dar nu după caracter sau ,,cei 7 ani de acasă.PREA MULTĂ DISCRIMINARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.