Grindeanu anunţă OFICIAL că CJ Timiş e dispus să renunţe la Garnizoana...

Grindeanu anunţă OFICIAL că CJ Timiş e dispus să renunţe la Garnizoana Timișoara pentru construirea Muzeului Revoluţiei. Cât costă reabilitarea clădirii

1
DISTRIBUIȚI

plen-cjt-28-oct-2016-04

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, şi-a exprimat astăzi, public, acordul de a renunţa la clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, pentru ca acolo să fie amenajat Muzeul Revoluţiei.

Amintim că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declara săptămâna trecută că Ministerul Culturii are la dispoziţie 3.000.000 de euro pentru finanţarea Muzeului Revoluţiei din Timişoara. Marea problemă de care s-au lovit autorităţile locale şi cei de la minister a fost lipsa unei locaţii adecvate pentru a găzdui muzeul. Singurul spaţiu care a fost pe placul specialiştilor de la Ministerul Culturii a fost Garnizoana din Piaţa Lbertăţii, cedată de Ministerul Apărării Naţionale către CJ Timiş, pentru a fi reabilitată şi pentru a găzdui diverse activităţi desfăşurate de angajaţi ai MApN.

Deși a discutat cu Sorin Grindeanu pentru a determina CJ Timiș să renunțe la spațiu, Nicolae Robu a ieșit să anunțe public că PSD se opune construirii Muzeului Revoluției.


De cealaltă parte, Grindeanu nu a răspuns la atacurile edilului, precizând că a trimis adrese către Ministerul Apărării pentru a-i anunţa cu privire la planurile Ministerului Culturii şi pentru a obţine o poziţie oficială.

„Există o condiție, clădirea trebuie să fie în proprietatea Ministerului Culturii. Toate discuțiile trebuie să fie în trei. Degeaba renunțăm la dreptul nostru acordat în urmă cu un an. Clădirea revine Ministerului Apărării. Nu mă interesează decât să avem o clădire în stare bună. Reabilitarea ei ne-ar costa undeva la 2.400.000 euro. Îmi doresc să faceți demersuri. Dacă nu ajungem la faza următoare, dăm clădirea și ea revine Ministerului Apărării. Sunt total deschis. Asta am transmis reprezentanților Ministerului Culturii. Sunt dispus să avem o discuție în trei, Consiliul Județean, Ministerul Culturii și Ministerul Apărării”, a anunţat Sorin Grindeanu, astăzi, în plenul CJ Timiş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.