Imposibil de stârpit: afaceriștii au monopol și pe piețele volante din Timișoara....

Imposibil de stârpit: afaceriștii au monopol și pe piețele volante din Timișoara. Vezi cum fentează legea

1
DISTRIBUIȚI

1292497179Legume, fructe, piata, alimente, comert, vanzare

Câte legi, atâtea metode de a le fenta – ar putea fi zicala care descrie cel mai bune comerţul din pieţele din Timişoara. Mizeria din pieţe, dar şi comerţul cu produse de import au fost două din motivele care i-au determinat pe aleşii locali să ia măsuri. Nu mai puţin de trei pieţe volante au fost amenajate în Timişoara. Una langă stadionul „Dan Păltinişanu”, una în Piaţa Traian şi una în Calea Lipovei.

Pentru a se asigura că marfa vândută aici este produsă în satele din Timiş, CL Timişoara a decis că în pieţele volante vor acea acces numai comercianţii care au certificat de producător.


Al doilea pas înspre modernizarea pieţelor a fost făcut ieri, atunci când aleşii locali au votat noi reguli privind funcţionarea pieţelor.

Acestea au venit să întregească un regulament deja existent şi prevăd sacţiuni pentru nereguli comune în pieţele din oraş: mizerie, comercializarea de produse fără a deţine certificat de producător sau expunerea mărfii în condiţii insalubre. Însă cu toată buna credinţă de care dau dovadă aleşii locali şi oamenii legii, stârpirea afaceriştilor din pieţe pare să fie o misiune imposibilă.

Şeful Pieţe SA, Victor Ştefan, a explicat în cadrul şedinţie de plen de ieri, că vânzătorii din pieţele volante sunt aceiaşi ca şi cei din pieţele gestionate de societate. Mai mult, înfiinţarea pieţelor volante aduce prejudicii financiare Pieţe SA. „Piața volantă ajunge la 180 – 200 de producători care vând produse și nu sunt alții, tot din piețe pleacă. Gândiți-vă la 10 lei pe masă ar fi undeva la 2.000 de pe lei pe sâmbătă și pe miercuri. Avem producători care sunt 100% și vând numai produsele lor, avem producători care produc 10%, avem producători care produc 50% și 50% cumpără din Piaţa de gros, și avem producători cu atestat care nu produc. Ponderea celor care sunt cu adevărat producători este undeva la 25 – 30%”, a explicat Ştefan.

Cu toate că a ascultat argumentele şefului de la Pieţe, primarul Nicolae Robu a conchis că atâta timp cât lumea se înghesuie să cumpere produsele comercializate acolo, pieţele volante sunt un succes al actualei administraţii.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. fiecare trage spuza pe turta lui.
    directorul de la sc piete sa vrea venituri mai multe pentru a-si indestula cu salarii si beneficii angajatii proprii( nu este societatea primariei!!!)
    consilierii locali vor ordine, curatenie si mai multi producatori adevarati in piete, si in cele asa zis volante…
    ps. am inteles ca asa zisa piata volanta din lipovei, str. silistra, se afla pe terenul armatei romane, care nu isi da accept sa fie folosita ca atare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.