Încă nouă cazuri de rujeolă confirmate în Timiș, în ultimele două săptămâni,...

Încă nouă cazuri de rujeolă confirmate în Timiș, în ultimele două săptămâni, șase decese din cauza pojarului, în vestul țării. Ce spune Ministerul Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

vaccinarea-antigripala-incepe-luna-noiembrie1349706433

Alertă în vestul țării, unde rujeola continuă să facă noi victime.


Încă două persoane din județul Arad au murit, în ultimele două săptămâni, din cauza complicațiilor acestei boli. Astfel, la nivel național, numărul deceselor a ajuns la șase: cinci în Arad și unul în Timiș.

Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost confirmate 935 de cazuri de rujeolă, cu 149 mai mult față de ultima raportare realizată în urmă cu două săptămâni. În ceea ce privește județul Timiș, numărul cazurilor a ajuns la 92, cu nouă mai mult față de ultima raportare.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. În contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea acțiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați/nevaccinți. Până la această dată au fost recuperați la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1 – 15 ani. Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor și de a se adresa medicilor de familie pentru imunizare. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin ROR pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, transmite Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.