A început marea vânătoare de șacali în Banat. Ce le-au transmis autoritățile...

A început marea vânătoare de șacali în Banat. Ce le-au transmis autoritățile fermierilor și vânătorilor din Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

sacal auriu

Şacalii amenință gospodăriile din Caraș-Severin. Zilele acestea vânătorii din județ sunt în stare de alertă, după ce mai multe gospodării au fost atacate de animalele sălbatice. Șacalii sunt deosebit de agresivi și distrugăroi, omorând de fieare data mult mai multe animale decât le-ar folosi ca să se hrănească.

Zeci de noi exemplare din această specie au fost identificate recent în localităţile din zona frontierei cu Serbia, dar şi pe raza comunelor Bozovici, Fârliug, Măureni, Şoşdea şi Zorlenţul Mare şi a municipiului Caransebeş, susține directorul AJVPS Mircea Ciobanu.


El spune că vânătorii au liber să omoare șacalii pe care îi întâlnesc, dar pentru a interveni prompt fermierii trebuie să anunţe imediat prezenţa animalelor în teritoriu.

Șacalii sunt mamifere carnivore sălbatice din familia Canidae. Seamănă cu lupii, dar sunt mai mici și se hrănesc cu animale de mici dimensuni. Deşi iniţial în România șacalul avea o apariție destul de rară, acum prezenţa lui sperie crescătorii de animale şi localnicii din întreg Banatul, deoarece pe fondul încălzirii globale, animalele au migrat spre noi din zona mediteraneană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.