Înscrierile pentru postul de city-manager, în plină desfăşurare la Primăria Timişoara. Ce...

Înscrierile pentru postul de city-manager, în plină desfăşurare la Primăria Timişoara. Ce spun liberalii Rober Kristof şi Adrian Lulciuc despre concurs

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara (1)

Concursul pentru ocuparea postului de administrator public al Timişoarei va avea loc la finele acestei luni, mai exact în data de 27 octombrie.

Anunţul privind condiţiile de participare şi termenul de înscriere au fost postate pe site-ul Primăriei Timişoara săptămâna trecută. La ultimul plen al Consiliului Local Timişoara, condiţiile pentru ocuparea postului au fost modificate, cu acordul consilierilor. Astfel, spre deosebire de fostul administrator public, Sorin Drăgoi, noul city-manager nu mai are nevoie de studii doctorale sau de experienţă în funcţii de conducere. Pe scurt, cei care doresc să aplice pentru acest post trebuie să fie absolvenţi ai unei facultăţi şi să vorbească două limbi străine. Termenul până la care se poate depune dosarul 21 octombrie, iar informaţii despre actele necesare găsiţi aici.

Deocamdată Primăria Timişoara refuză să facă publice numele celor care s-au înscris la concurs, motivând că aşteaptă încheierea perioadei de depunere a dosarelor.


Robert Kristof, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, actualmente membru în Consiliul Local Timişoara a fost vehiculat ca potenţial succesor al lui Sorin Drăgoi.

Contactat de PRESSALERT.ro, Kristof a declarat că „nu ştiam că au început înscrierile pentru postul de city-manager. Trebuie să consult fişa postului, să văd exact care sunt atribuţiunile administratorului public şi abia apoi voi lua o decizie”. Trebuie spus că liberalul nu a exclus posibilitatea de a intra în cursă pentru postul de city-manager, spunând doar că încă nu e decis.

Coleg de partid şi de generaţie cu Kristof, Adrian Lulciuc, vehiculat şi el ca posibil doritor al postului, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu voi aplica pentru acest post, pentru că nu intră în aria mea de interese”. Mai trebuie spus şi că pe grupul de Facebook „Robu trebuie să plece” s-a pornit o campanie de postări prin care timişorenii care îndeplinesc criteriile de participare la concurs sunt încurajaţi să intre în cursă, pentru a-l împiedica pe primarul Nicolae Robu să îşi impună un om în această poziţie.

Unul din cei care au protestat cu bannere de ziua primaurlui Nicolae Robu, Lucian Serdean, a anunţat pe Facebook că va intra în cursa pentru postul de city-manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.