Ion Ardeal Ieremia la PRESSALERT LIVE: ”Sunt țări care se străduiesc să...

Ion Ardeal Ieremia la PRESSALERT LIVE: ”Sunt țări care se străduiesc să legalizeze cannabisul și noi ne preocupăm cu interzicerea bicicletelor” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ion-ardeal-ieremia-2

Ion Ardeal Ieremia, consilierul local PSD care a făcut, în urmă cu câteva zile, o interpelare către Consiliul Local Timișoara pentru a cere ca măsura interzicerii bicicliștilor în centrul orașului să fie ridicată, a oferit mai multe detalii despre variantele pe care le-a propus, în această seară, la PRESSALERT LIVE. Astfel, regizorul vine cu trei propuneri: să fie păstrată interdicția de a se pedala prin piețe, dar să fie ridicată pe străzile pietonale, cu excepția străzii Alba Iulia, să fie ridicată restricția în tot centrul istoric, din toamnă până în primăvară, sau să se poată pedala cu maxim 5 km/h, iar cei care conduc cu viteză mai mare să fie amendați.

„5 km/h este la fel cu mersul unui cetățean grăbit. Când o să dispară terasele din centrul Timișoarei, n străzi se vor intersecta într-o tristă pustietate, nu va fi țipenie de om pe stradă când se lasă frigul”, crede consilierul local PSD.


Ion Ardeal Ieremia a mai precizat că a început un dialog cu autoritățile locale, prin primarul Nicolae Robu, pe această temă, care vor continua. „Nu mă așteptam la un răspuns miraculos, ne așteaptă un dialog care se va întinde pe o durată de timp rezonabil de mare. Nu am interese în această campanie electorală, eu am avut interes să ajung consilier local din două motive: să susțin proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană și bicicliștii. Eu zic că sugestiile mele sunt extrem de rezonabile în ceea ce-i privește pe bicicliști”, a declarat Ion Ardeal Ieremia.

Regizorul consideră că, la un moment dat, se va găsi o soluție și bicicliștii nu vor mai fi interziși în centrul Timișoarei, mai ales că numărul lor e în continuă creștere. „Sunt optimist și cred că problema cu bicicliștii va fi rezolvată. Să facem un calcul elementar: Verde pentru Biciclete are aproximativ 17.000 de membri, dar pe lângă această asociație, înclin să cred că mai sunt și bicicliști nearondați încă pe atât. Cred că în Timișoara acum se pot număra cam 30.000 de bicicliști, iar acest număr va continua să crească. Poate peste patru ani vor fi 40.000, iar problema va deveni sufocantă”, a declarat Ion Ardeal Ieremia, la PRESSALERT LIVE.

Consilierul local PSD a făcut și o comparație interesantă la final – „trăim într-un secol în care pe planeta asta sunt țări care se străduiesc să legalizeze cannabisul și noi ne preocupăm cu interzicerea bicicletelor. Asta e diferența. Mi se pare cumva din altă vreme această preocupare pentru a interzice velocipedul pentru a nu speria cetățenii. Să se înțeleagă, nu sunt în favoarea legalizării cannabisului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.