Klaus Iohannis, întrebat ce poziție va avea dacă se va dovedi că...

Klaus Iohannis, întrebat ce poziție va avea dacă se va dovedi că Kovesi a copiat: „Cine a plagiat, pleacă” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

klaus-iohannis-la-uvt-10

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut noi declarații, astăzi, la Timișoara, în scandalul acuzațiilor de plagiat aduse procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Întrebat de către jurnaliști ce poziție va avea în cazul în care se va dovedi că a plagiat în teza de doctorat, Klaus Iohannis a declarat că „această chestiune trebuie lămurită de specialiști atunci când există o solicitare în acest sens.


Iar pentru ce se va întâmpla, este extrem de simplu. Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim situația și persoana respectivă trebuie să plece din funcția publică. Ca și un profesor universitar, dacă se găsește că a plagiat, trebuie să plece de acolo. Asta e indiferent de cum se numește persoana și nu vreau să personalizăm discuția pentru x sau y sau z. Cine a plagiat, pleacă”.

Președintele României a mai afirmat că plagiatul reprezintă o „problemă mare a societății, fiindcă este o formă de hoție”. „Dacă vrem să construim o societate mai bună, cu o politică mai curată, mai transparentă, atunci trebuie să fim foarte intransigenți. Cine a plagiat, pleacă, punct, e foarte simplu. Dar cine nu a plagiat și este acuzat, trebuie să fie apărat de cei care știu să evalueze teza și în foarte scurt timp să spună că respectivul nu a plagiat. Așa cum într-o situație de plagiat trebuie să se termine cu eliminarea persoanei respective din rândul persoanelor respectabile, așa persoana care a fost acuzată pe nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în cel mai scurt timp”, a mai afirmat Klaus Iohannis, la Timișoara, astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.