Klaus Iohannis, la Timișoara: „Dacă un politician e dovedit ca plagiator,...

Klaus Iohannis, la Timișoara: „Dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică”. Ce mesaj tăios i-a transmis ministrului Educației

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-627290832">

klaus-iohannis-la-uvt-9

Președintele României vrea ca Ministerul Educației să analizeze într-un timp cât mai scurt tezele celor care sunt acuzați de plagiat. În acest sens, Klaus Iohannis i-a solicitat, astăzi, ministrului Educaței, la Timișoara, să găsească soluții astfel încât acest verdict să fie dat mai repede.

„Se aude foarte mult despre plagiate. Persoane publice și mai puțin publice sunt acuzate că au plagiat. La început, când s-a discutat primul caz mai cunoscut de plagiat, această discuție nu a interesat pe multă lume și nu a avut efect electoral. E păcat că a durat atât de mult până când această temă a devenit o temă publică importantă. Acum este și, domnule ministru, ține de dumneavoastră și de mulți alții să clarificați aceste chestiuni. Eu cred că în chestiunea plagiat e foarte important să avem un verdict clar și ca acest verdict să se găsească în timp util. Nu cred că ajută pe cineva ca analiza unei acuzații de plagiat să dureze cât elaborarea lucrării de doctorat. E evident că între timp politicienii au găsit că a acuza pe cineva de plagiat e o manevră politică care poate să aducă voturi. Voi, universitarii, trebuie să găsiți metode să scurtați această discuție și să știm în cel mai scurt timp dacă cineva a plagiat sau nu și punct”, a declarat Klaus Iohhanis.

Președintele României consideră că nu este bine ca discuțiile cu privire la acuzațiile de plagiat să se prelungească foarte mult, pentru că „bunul renume” al persoanei acuzate se poate distruge. „E dăunător pentru societatea românească ca astfel de discuții să se prelungească foarte mult. E nevoie de un răspuns clar, nu interesează pe nimeni, domnule ministru, cum se numește comisia aia, dar ne intereseză să avem un verdict clar și într-un termen rezonabil. Iar dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică. De asemenea, un universitar descoperit ca plagiator, trebuie să dispară din universitate. Iar dacă se dovedește că nu a plagiat, atunci e nevoie de mai mult ca în cealaltă variantă. Bunul renume al unei peroane se distruge foarte ușor, dar de reclădit e foarte greu. O dată ce a existat în spațiul public o discuție de un an de zile că unul a copiat și a plagiat, după un an de zile e foarte târziu să apară verdictul că nu a plagiat. Nu mai interesează pe nimeni, rămâne cu ștampila de plagiator”, consideră Klaus Iohannis.

Președintele României participă, în această dimineață, al deschiderea anului universitar în cele patru instituții de învățământ superior de stat din Timișoara, în Aula Magna a UVT.

1 COMENTARIU

  1. Dar in cazul lu Toba cam greu functiona aparatu de teleportat. Ghinion ca nu mai punem botu la vrajelile lu mormaila asta cu o mie de case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.