La 16 ani, o tânără din vestul țării aflată în scaun cu...

La 16 ani, o tânără din vestul țării aflată în scaun cu rotile din cauza unei boli grave visează să meargă. Cum o poți ajuta

2
DISTRIBUIȚI

impreuna-pentru-aleksandra_mkhjhmwb

O fată în vârstă de 16 ani din județul Caraș-Severin și-a petrecut copilăria mai mult în spitale și în centre de recuperare. Aleksandra s-a născut prematur și a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică, astfel că, acum, este imobilizată într-un scaun rulant și nu poate să mănânce singură. Tânăra ar putea avea șansa la o viață normală în urma unei operații la care va fi supusă la sfârșitul lunii noiembrie, la Barcelona. Pentru asta, însă, este nevoie de 4.000 de euro, iar familia fetei nu-și permite această sumă.

„Aleksandra este un copil special, cu nevoi speciale, un copil care visează să poată să meargă singură în picioare, să scrie singură, să mănânce singură, să se bucure de copilărie.


Pentru aceasta Aleksandra muncește mult, face terapii de recuperare, de peste cincisprezece ani, în țară și în străinătate, iar mama ei care o crește singură face eforturi mari pentru a putea plăti terapiile de care are atâta nevoie pentru recuperarea ei”, povestește bunica Aleksandrei.

În prezent, după ani întregi de ședințe de recuperare în centre din Timișoara, București, Oradea, Belgrad, Viena sau Barcelona, Aleksandra reușește să coboare din pat, să țină o lingură în mână și chiar se străduiește să mănânce singură. Pași pe care familia fetei îi consideră mari, iar operația la care fata este programată în data de 29 noiembrie ar putea face minuni pentru ea. Pentru asta, însă, familia acesteia trebuie să strângă 4.000 de euro până în 15 noiembrie.

„Aleksandra este un copil vesel, optimist, cu zâmbetul mereu pe buze, un copil frumos. Este o luptătoare, oricât de greu îi este, ea nu spune niciodată nu pot, ea spune mereu trebuie, ea ne motivează, ea ne face să ne ridicăm, este un exemplu, este o lecție de viață pentru noi! Își dorește foarte mult să se facă bine, speră să nu rămână într-un scaun cu rotile, speră să nu mai fie nevoită mama ei să o poarte în brațe, speră ca bunul Dumnezeu să facă o minune și cu ea”, mai spune bunica Aleksandrei.

Oamenii cu suflet mare care doresc să o ajute pe Aleksandra pot face donații în contul mamei: Izvernar Selma Andreea, cod SWIFT RZBRROBU RO66RZBR0000060007782097 sau în contul ASOCIATIA ANYA AXS ONG cod SWIFT RZBRROBU RO9ORZBR0000060014540431.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.