Laureatul Nobel care a consacrat teoria Big Bang, de vorbă cu studenții...

Laureatul Nobel care a consacrat teoria Big Bang, de vorbă cu studenții din Timișoara: „Consider că tot timpul avem nevoie de oameni care să facă lucruri”

0
DISTRIBUIȚI
robert wilson
Laureat Nobel, în vizită la Timișoara.

Studenții din Timișoara interesați de o carieră în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii pot primi sfaturi, astăzi și mâine, de la un laureat Nobel. Este vorba de Robert Wilson, care a consacrat teoria Big Bang. Acesta este primul laureat Nobel care vizitează Universitatea Politehnica din Timișoara.

Vizita la Timișoara a doctorului Robert Wilson are loc în cadrul unui program global care oferă studenților oportunitatea de a interacționa atât cu laureați Nobel pentru fizică și chimie, cât și cu specialiști în tehnologie și inginerie, în cadrul mai multor sesiuni interactive.

„Financiar, câștigarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1978 nu a însemnat prea mult.


Însă, pentru mine, acest premiu a fost o binecuvântare. Dacă nu l-aș fi primit, acum nu aș fi aici. (…) Consider că tot timpul avem nevoie de oameni care să facă lucruri și astfel și știința devine mai bogată. Cred că pentru a fi atrași tinerii spre știință, spre fizică este nevoie să fie lăsați să facă lucruri care implică și știința, să vadă că pot crea ceva cu ajutorul ei”, a declarat Robert Wilson, la Timișoara.

Robert Wilson a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1978, pentru descoperirea radiației cosmice de fond în 1963. Fenomenul s-a dovedit a fi o consecință a Big Bang-ului, care a dat naștere Universului în urmă cu aproximativ 15 miliarde de ani, și a rămas o dovadă importantă a teoriei conform căreia Universul se află în proces de expansiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.