Liberalul Robu, o nouă lecție pentru cetățeni: „Fiecare trebuie să trăiască acolo...

Liberalul Robu, o nouă lecție pentru cetățeni: „Fiecare trebuie să trăiască acolo unde are bani”. Când are loc dezbaterea publică la Primăria Timişoara pe tema clădirilor în paragină

1
DISTRIBUIȚI

gorghiu-si-robu-1

Primăria Timișoara va organiza o dezbatere publică privind „Declararea zonelor prioritare de protejare şi intervenţie asupra clădirilor”. La eveniment vor lua parte specialiști și sunt așteptați toți cei care sunt interesați de subiect sau care locuiesc în zone cu clădiri istorice, fiind programată, joi, de la ora 15.00. Primarul Nicolae Robu declara ieri pe această temă că municipalitatea nu va ezita să taxeze neglijența. Taxa pe paragină va însemna impozite de șase ori mai mari pentru toți cei care dețin proprietăți pe care nu le îngrijesc.


Noul bir va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

„Vreau să punctez şi cu această ocazie să nu se stea în aşteptarea sprijinului financiar al primăriei pentru clădirile istorice, pentru că primăria se va implica într-un număr foarte redus de clădiri pentru că nu are resursele financiare să facă lucrul acesta la o scală foarte mare. Noi acordăm prioritate absolută clădirilor din Piaţa Victoriei şi la egalitate, putem spune, unor clădiri din centrul istoric. (…) Cine nu este în stare să îşi întreţină proprietatea, trebuie să se reorienteze spre proprietăţi pe care este în stare să le gestioneze. E o regulă valabilă în orice oraş civilizat din lumea acesta. Niciunde nu se trece cu vederea crearea unei imagini negative asupra oraşului în care trăieşte de către cineva pe motiv că nu are bani. Fiecare trebuie să trăiască acolo unde are bani”, a spus primarul.

1 COMENTARIU

  1. Locuiesc intr-un imobil in care Primaria detine o treime din suprafata utila utilizata. Primaria nu a contribuit niciodata cu macar un leu la fondul de reparatii. In plus, prin reorientarea traficului greu in proximitatea imobilului vechi de peste o suta de ani, a produs daune interese coproprietarilor prin daramarea fatadelor. Din 2004 am facut mai multe demersuri in scris si insotite de fotografii care au ramas fara raspuns, fara limitarea vitezei vehicolelor, fara un delegat la fata locului pentru discutii civilizate. Am inteles ca singura solutie pentru rezolvare este actionarea in judecata a PMT pentru daune interese. Johann Nepomuk Preyer Nr 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.