Locuințele din Timișoara, prețuri „concentrice”. Vezi cum diferă prețul apartamentelor în funcție...

Locuințele din Timișoara, prețuri „concentrice”. Vezi cum diferă prețul apartamentelor în funcție de cartier

0
DISTRIBUIȚI
cladiri imobiliare timisoara (6)
Locuințele din zonele semicentrale sunt cele mai avantajoase

Cartierul face diferența. În piața imobiliară din Timișoara, unde prețurile sunt oricum ceva mai mari decât cele din restul țării, proprietarii cer suplimentar bani în funcție de locul unde se găsește locuința pe care o scot la vânzare.


Un apartament similar, dotat la fel, poate costa într-o zonă considerată ”bună” cu peste 10.000 de euro mai mult.

”Un amplasament privilegiat poate ridica prețul cerut cu până la 11.000 de euro pentru un apartament cu două camere”, arată analiștii imobilieri. Concret, în zona centrală a Timișoarei, un apartament cu două camere poate fi achiziționat, în medie, cu 64.000 de euro. Între timp, în cartierele din zona semicentrală (cum ar fi Calea Aradului sau Circumvalațiunii), același tip de locuință ajunge la 57.000 de euro. Prețul scade și mai mult odată ce te apropii de marginea orașului. În cartierele precum Calea Șagului, Calea Girocului, Blașcovici, o locuință cu două camere cu o suprafață similară are un preț mediu de 53.000 de euro.

Specialiștii pieței imobiliare recomandă timișorenilor să opteze pentru locuințele din zone semicentrale. Acestea vin cu cele mai multe avantaje: nu sunt așa de scumpe și, în plus, au acces rapid către centru, dar și avantajul apropierii de magazine, centre comerciale, clinici, spitale etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.