Mai multe vagoane pentru trenurile care pleacă din Timișoara spre Iași, în...

Mai multe vagoane pentru trenurile care pleacă din Timișoara spre Iași, în preajma Sărbătorii Sfintei Parascheva

0
DISTRIBUIȚI
parascheva
Sute de mii de credincioși sunt așteptați la Iași.

Peste 200.000 de credincioși din întreaga țară sunt așteptați, în aceste zile, la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.


Acestea au fost scoase, noaptea trecută, din incinta Catedralei Mitropolitane, fiind depuse pe un baldachin, pe platoul din fața lăcașului de cult.

CFR Călători anunță că vine în sprijinul celor care doresc să ajungă la Iași din alte zone ale țării, inclusiv din Timișoara, pentru a se ruga la moaște. Astfel, a fost luată decizia de a fi suplimentată capacitatea de transport către această destinație la mai multe trenuri care pleacă din București Nord spre Iași și înapoi, în perioada 10 – 16 octombrie.

De asemenea, pentru preluarea traficului de călători, trenurile cu destinația Iași dinspre Timișoara, Constanța, Cluj Napoca, Galați şi retur, vor fi suplimentate cu vagoane.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.