Migranții NU mai sunt prinși la graniță. Vezi până unde a ajuns...

Migranții NU mai sunt prinși la graniță. Vezi până unde a ajuns un grup de sirieni intrați ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

migranti-egipteni

Polițiștii de frontieră se confruntă zilnic cu numeroase tentative de trecere frauduloasă a frontierei de stat, astfel că nu e de mirare că, ieri, un grup de nouă migranți, șase bărbați și trei femei, au fost prinși la mare distanță de orice graniță.

„La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara – Post de Poliţie Dumbrăviţa au interceptat un grup de persoane care nu-şi justificau prezenţa pe raza localităţii. Întrucât aceştia nu deţineau acte de identitate, au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara în vederea efectuării verificărilor şi identificării. Astfel, poliţiştii au stabilit că cele 9 persoane, 6 bărbaţi şi trei femei cu vârste între 16 şi 45 de ani, din Siria, ar fi ajuns pe teritoriul României, în cursul nopţii, prin trecerea frauduloasă a frontierei cu Bulgaria”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Poliţiştii au întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoanele în cauză au fost introduse în Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Cu taxiul spre occident

Acesta nu a fost singurul grup de migranți fără acte în regulă prinși ieri.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în două autoturisme, cinci cetăţeni egipteni care încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Aseară, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme taxi care intenționau să iasă de pe autostrada A1 Arad – Nădlac și să ocolească P.T.F. Nădlac. Având suspiciuni cu privire la persoanele transportate, poliţiştii de frontieră au oprit cele două autoturisme pentru verificări. Astfel, în mijloacele de transport se aflau cei doi șoferi, cetățeni români și cinci bărbaţi, cetățeni egipteni (foto), cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani.

Taximetriştii, împreună cu cei cinci bărbaţi, au fost conduşi la sediul S.P.F. Nădlac pentru cercetări, iar din primele verificări a rezultat că cetăţenii egipteni sunt solicitanţi de azil în Romania şi că intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în Germania.

De asemenea, șoferii de taxi au declarat că ei au fost contactaţi de cetăţenii egipteni pentru a-i duce până la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi nu cunoşteau intenţia bărbaţilor de a trece ilegal frontiera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.