NEPĂSARE Fosta conducere a CJ Timiș a ignorat fondurile pentru construcția a...

NEPĂSARE Fosta conducere a CJ Timiș a ignorat fondurile pentru construcția a cinci blocuri ANL. Cum a deblocat Sorin Grindeanu situația

0
DISTRIBUIȚI

blocuri tm

Deşi ar fi putut atrage investiţii ANL pentru medici, Consiliul Judeţean Timiş a fost prea puţin preocupat de acest subiect până acum. Nu numai atât, dar vechea conducere a județului nu a făcut nimic nici cu banii alocați de la ANL în 2016 pentru construcția a patru noi blocuri. Şeful CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat astăzi că „nu știu dacă aveați cunoștință că la începutul anului pe bugetul național Timișul a avut prevăzut 20.000.000 de lei pentru construcția a patru blocuri ANL. Vreau să vă spun că această insituție trebuie în cel mai scurt timp după ce s-a aprobat bugetul să facă pașii legali pentru a demara construcția. Vreau să îi mulțumesc public domnului director general al ANL că a avut răbdare cu CJ Timiș (…) pentru că până în urmă cu o lună din ceea ce trebuie să se întâmple în primele opt luni ale anului nu s-a mișcat nimic. Puteau fi foarte ușor luați acești bani și dați mai departe. (…) Am reușit în această lună să jumătate să facem toate lucrurile necesare: proiectare, studii GEO care nu au nicio explicație că nu s-au întâmplat în prima jumătate a anului 2016.


Pot să spun în acest moment că suntem în linie dreaptă și că lucrurile după ce trec acele comisii interministeriale conform legilor existente la nivel de guvern vor demara lucrările la cele patru blocuri”.

Grindeanu a explicat că a primit și înștiințare de la ANL că a fost aprobată și construcția unui bloc ANL pentru medici rezidenți. Locația este în Girocului, la ieșire din Timișoara, la fosta unitate militară, acolo unde CJ Timiș are 11 hectare. „Am reușit în utimul moment să introduc Timișoara pe această listă și de aceea îi mulțumesc domnului director, pentru că a fost o chestiune de noroc. Nu a existat cerere nici din partea orașului, nici din partea consiliului județean pentru a avea blocuri pentru medicii rezidenți. Deschiderea a venit invers, dinspre ANL înspre noi, spunânduni-se: Domnule, noi în general am dat locurile astea către centrele universitare, care au universități de Medicină și Farmacie. Voi nu ne-ați cerut. Am acționat foarte repede și s-a reușit introducerea noastră pe această listă cu blocuri pentru medici rezidenți”, a mai spus şeful CJ Timiş. În total este vorba despre 88 de apartamente în blocurile ANL, 22 în cel pentru medici, iar licitaţia pentru găsirea unui constructor s-ar putea organiza la sfârșitul anului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.