Nicio zi fără migranți: 14 persoane, prinse în timp ce încercau să...

Nicio zi fără migranți: 14 persoane, prinse în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest. De unde veneau

0
DISTRIBUIȚI

termoviziune06_resize

Un nou grup de migranți care încercau să intre ilegal în România, pe câmp, a fost reperat de polițiștii de frontieră timișeni cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune.

Aseară, în jurul orei 21.00, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat un grup de persoane care se deplasa dinspre Serbia spre România, pe direcţia localităţii Dudeştii Vechi.


Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Poliţiei Rurale Sannicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatică. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că grupul este format din 5 cetăţeni iranieni şi 9 irakieni, dintre care 2 minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.