Nicolae Robu confirmă: Alina Gorghiu ar putea să NU candideze pentru Senat...

Nicolae Robu confirmă: Alina Gorghiu ar putea să NU candideze pentru Senat în Timiş. Când se vor definitiva listele

0
DISTRIBUIȚI

ALINA GORGHIU LA PNL TIMISOARA 14_resize

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a făcut astăzi o serie de declaraţii pe tema listelor PNL pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an.

„Am foslosit ieri în întocmirea listelor clasamentele pe care le-am alcătuit în urma votului secret dat în BPJ în urmă cu două săptămâni. Au participat la vot două treimi dintre membrii BPJ şi prin urmare nu se putea trece sub nicio formă peste acel vot, el a fost cel care în unanimitate a fost considerat ca fiind lucrul de care trebuie să se ţină seama. A apărut ieri o noutate, candidatura doamnei preşedinte PNL pe ţară, Alina Gorghiu. Vreau să vă spun că eu am consultat BPJ şi a fost o unanimitate în ceea ce priveşte acceptarea candidaturii doamnei preşedinte Alina Gorghiu pe poziţia de la Senat, poziţie care era vacantată după plecarea domnului preşedinte Vasile Blaga”, a declarat Robu. Acesta a explicat că preşedinţii partidelor candidează în filiale mai slabe pentru a aduce voturi sau în filiale puternice pentru a maximiza rezultatele.

Prezenţa Alinei Gorghiu pe lista PNL Timiş nu este însă un certă.


„Nu trebuie sa luăm lucrurile ca pe ceva ce nu se mai poate schimba sub nicio formă, pentru că până la urmă mai sunt nişte săptămâni până când se depund candidaturile şi scena politică a României este în permanţă în mişcare. Pot apărea diverse noi elemente demne de luat în considerare şi desigur că e opţiunea doamnei preşedinte dacă va rămâne până la capăt candidata PNL Timiş sau dacă se va îndrepta spre o altă filială din ţară. Am o confirmare a opţiunii de astăzi. Ieri am avut o discuţie cu doamna preşedinte şi am convenit să o confirmăm candidată a filialei Timiş a PNL, dar eu vă spun, cunoscând ce se întâmplă pe scena politică a ţării (…) pentru un preşedinte de partid nu contează poziţia lui. Este o candidatură care, în circumstanţele de acum, cu toate datele problemei de acum nu se schimbă”, a mai spus liberalul.

Practic însă, candidatura Alinei Gorghiu rămâne incertă până în 27 octombrie când se depun listele definitive cu candidaţi. Pe de altă parte, ca urmare a principiului parităţii stabilit de PNL, un loc trebuie ocupat de PNL şi altul de PDL pe listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat, astfel că lista ar putea fi din nou reconfigurată. Totuşi, dacă Alina Gorghiu se retrage, Robu spune că locul I pentru Senat se va acorda următoarei persoane pe listă şi că, deşi este vorba despre mulţi candidaţi necunoscuţi, ţinta PNL este să nu aibă candidaţi care să atragă voturi negative prin problemele lor cu legea.

Pe lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor se află Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean, Balint Petrescu, Maria Barna, Ovidiu Drăgănescu, Cornel Sămărtiean, Longin Popescu, locul nouă va reveni PDL, iar pe locul zece este Daniela Mariş. Lista pentru Senat este deschisă de Alina Gorghiu, Mariana Nagy, Liviu Cocean, iar ultimul loc este ocupat de PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.