Noi valuri de migranți la frontiera de vest. Vezi câți au fost...

Noi valuri de migranți la frontiera de vest. Vezi câți au fost prinși noaptea trecută

0
DISTRIBUIȚI

termoviziune08_resize

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Timișoara raportează zilnic tentative de trecere frauduloasă a frontierei, iar noaptea trecută nu a fost o excepție, două grupuri de migranți încercând, pe rând, să intre ilegal în România, din Serbia.

Puțin după miezul nopții, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România.


Oamenii legii au depistat în vegetaţia din zonă, în apropierea localităţii Moraviţa, 11 persoane (șase bărbați, o femeie și patru copii), care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor și au declarat că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, egipteni şi algerieni. Persoanele adulte au vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar copii au vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. De asemenea, adulții au mai declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Al doilea grup de migranți a fost prins la ora 1.30, pe direcția localității Nerău, cu ajutorul polițiștilor din Teremia Mare. Trei bărbați din Kosovo, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia. Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.