Novi Sad, cea de-a doua Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Cum...

Novi Sad, cea de-a doua Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Cum va colabora Timișoara cu orașul sârbesc

1
DISTRIBUIȚI

novi sad

În această seară a fost anunțat și câștigătorul titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 din Serbia. Este vorba de Novi Sad, oraș aflat la aproximativ 140 de kilometri de Timișoara, cele două localități fiind și înfrățite.

Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, spune că se bucură că Novi Sad a primit acest titlu, mai ales că între cele două orașe există colaborări mai vechi.

„Timișoara nu doar că e înfrățită cu Novi Sad-ul, dar în conturarea programului cultural al Timișoarei pentru 2021 noi am constituit mai multe parteneriate cu programul Novi Sad-ului și ne bucură foarte mult această alegere a lor, această victorie a lor, de fapt, pentru că vom putea constitui un fel de punte transfrontalieră între Timișoara și Novi Sad.


Noi am avut colaborări de-a lungul anilor, în 2015 și în 2014, când am participat împreună la Conferința Internațională a Culturilor Dunărene. În 2014 a avut loc la Novi Sad, iar în 2015, la Timișoara, și am colaborat foarte bine și cu acel prilej. Există colaborări între cele două orașe în afara programului capitală culturală, ceea ce deja constituie un avantaj. Noi nu pornim niște colaborări de la zero, ci pe baza unor relații existente între primăriile celor două orașe, dar și între diverse instituții”, a declarat Simona Neumann, pentru PRESSALERT.ro.

Președintele Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană a ținut să felicite echipa din Novi Sad care a muncit la acest proiect, dar și primăria din oraș pentru această reușită. „Nu pot decât să mă bucur foarte mult, sunt sigură că vom face lucruri foarte bune împreună. Mă bucur pentru că vom crea aici un pol foarte important. Practic, ne vom putea transfera turiști, vom putea crea programe care să se desfășoare și acolo și aici, e fantastic”, a conchis Simona Neumann.

Novi Sad este al doilea mare oraș din Serbia, după Belgrad. Luna viitoare, va fi anunțat și orașul câștigător al titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 din Grecia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.