O mână de oameni la comemorarea victimelor tragediei din Colectiv, la Timișoara:...

O mână de oameni la comemorarea victimelor tragediei din Colectiv, la Timișoara: „Avem opinii, dar nu avem atitudine” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-710329828">

comemorare-colectiv

Câteva zeci de timișoreni s-au adunat în această seară în Piața Operei pentru a comemora victimele tragediei din clubul Colectiv, de la care a trecut un an. Oamenii au aprins lumânări în jurul unui ghiveci de flori sub care era pus un mesaj pe care scria „adevărul secretizat?”. Timișorenii au manifestat în tăcere, adunându-se în jurul candelelor.

Printre participanți s-a numărat și revoluționarul Corneliu Vaida, care consideră că după tragedia din Colectiv „a început o schimbare, dar e departe de a fi finalizată. S-a schimbat un guvern, dar cea mai mare schimbare trebuie să fie în noi, noi suntem cei care tolerăm”, a spus Vaida, care a comentat despre numărul scăzut de participanți criticându-i pe cei care se exprimă pe rețelele de socializare, însă nu în stradă: „Avem opinii, dar nu avem atitudine, și ne mirăm că o ducem așa. Poate bănățeanul e mai puturos, sperăm că nu e puturos definitiv.”

Daniela Ciocan, de meserie economist, care a fost și anul trecut la protestele care au urmat nefericitului eveniment, a venit și astăzi în centrul orașului pentru a comemora victimele incendiului. „Prin această comemorare dorim să le reamintim oamenilor că a fost nevoie de un eveniment atât de tragic pentru ca lumea să reacționeze într-un anumit fel la problema foarte gravă a societății, care este corupția”, a spus Daniela Ciocan.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.