OFICIAL CJ Timiş şi poliţia, protocol pentru amendarea şoferilor care nu respectă...

OFICIAL CJ Timiş şi poliţia, protocol pentru amendarea şoferilor care nu respectă regimul de greutate pe drumurile judeţene. În ce stadiu se află licitaţia pentru cumpărarea de cântare

0
DISTRIBUIȚI

sosea camion

Este oficial, Consiliul Judeţean Timiş şi inspectoratul de poliţie au semnat un protocol de colaborare. Vizaţi de unirea forţelor celor două instituţii sunt şoferii care nu respectă limita de greutate atunci când circulă pe drumurile judeţene.

În vara acestui an, preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, informa că, în 2016, pentru drumurile din Timiş au fost eliberate doar 17 autorizaţii speciale de transport. „Spre exemplu, pe drumul Timişoara – Lipova pe banda de ieșire din Timişoara spre Lipova este perfect, dar pe banda de venire spre Timişoara este stricat. Acum a intrat în reparații. De ce e aşa? Pentru că tot ce înseamnă transport de piatră de la cariera de piatră din zona Lipova, în loc să respecte regulile şi să meargă pe drumurile speciale, pentru că depăşesc până şi tonajul pentru care se dă autorizație de transport, nu fac acest lucru.


Lucrurile astea duc la stricarea drumurilor”, a explicat Grindeanu. La finele acestei săptămâni, liderul CJ Timiş a cerut acordul aleşilor judeţeni, pentru ca în colaborare cu poliţia, conducerea judeţului să poată trece la sancţionarea şoferilor.

„Am semnat acest protocol pentru că noi, ca şi consiliu judeţean, nu avem autoritatea directă de a opri în trafic autovehiculele care nu respectă legea apropo de tonaj. E o problemă pe care eu am tot amintit-o în aceste luni legat de nerespectarea legii pe drumurile judeţene şi atunci era nevoie de acest protocol cu poliţia, pentru că doar împreună cu ei, noi cu aparatele de cântărire şi dânşii cu autoritatea dată de lege putem să facem aceste controale şi să aducem respectarea legii pe drumurile judeţene. Este o problemă care nu e nouă care doresc să fie rezolvată cât mai repede. Licitaţia pe ceea ce înseamnă cumpărarea de cântare e în desfăşurare. Ştiţi că în urmă cu o lună am făcut rectificare de buget, care a prins suma de bani şi pe acest aspect. E în desfăşurare. Vreau să văd în această toamnă cum funcţionează acest punct fix şi dacă este bun, el va fi extins în judeţ şi anul viitor vom prevedea pe noul buget bani, astfel că numărul de puncte fixe să crească”, a declarat Grindeanu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.