Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor s-a deschis, de astăzi. Primarul Robu l-a...

Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor s-a deschis, de astăzi. Primarul Robu l-a inaugurat făcând poze cu copiii şi… încălcând regulamentul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1692794946">

patinoar-sintetic-inaugurare-costi-duma-23

După ani buni de aşteptare, timişorenii au şi ei un patinoar… sintetic. Promis de mai mult timp de administraţia locală, obiectivul construit în Parcul Copiilor a fost finalizat zilele trecute şi inaugurat astăzi de primarul Nicolae Robu, care, dornic să facă o baie de mulţime și niște poze cu copiii, a încălcat regulamentul privind modul de utilizare, întrând în patinoar încălţat cu pantofi, deși nu ar fi avut voie decât cu patine. De altfel, trebuie spus că lipsa patinelor va fi unul din inconvenientele majore legate de utilizarea pantinoarului, care va fi deschis şi iarna şi vara, asta pentru că municipalitatea timişoreană a uitat să deschidă un centru de închiriere de patine. Astfel cei care vor să se dea pe gheaţă în Parcul Copiilor trebuie să vină cu patinele de acasă.

„Mă bucur că, iată, inaugurăm astăzi, nu ne bucurăm că vremea nu este prea frumoasă, inaugurăm astăzi un obiectiv pe care l-am dorit foarte mult, nu pentru că l-aș folosi eu, ci pentru că îl folosesc copiii Timișoarei. Am primit multe solicitări de la copii să le facem un patinoar. Ei, iată, în sfârșit l-am putut realiza și l-am realizat într-o tehnologie modernă, astfel încât el va funcționa pe tot parcursul anului și sunt convins că vestea îi va bucura tare mult pe micuți. Tehnologia este una bazată pe un plastic special care alunecă și care, prin urmare, nu necesită temperaturi speciale. Se va putea patina aici în cele mai bune condiții pentru că alunecarea este la 90% din alunecarea de pe gheața de cea mai bună calitate, dar se menține la acest nivel pe tot parcursul folosirii, în timp ce suprafețele de gheață, după un timp de folosire ajung să nu mai alunece la același nivel și să scadă chiar cu 20% alunecarea, ceea ce înseamnă că pe acest patinoar se alunecă chiar mai bine decât pe unul din gheață efectivă după un timp de folosință”, a declarat Nicolae Robu.

Valoarea lucrărilor este de 440.000 de lei, bani de la bugetul local, iar patinoarul va fi deschis, conform datelor de pe panou, „între 1 aprilie și 30 septembrie în intervalul orar 14.00 – 20.00 și între 30 septembrie – 1 aprilie între 12.00 și 18.00”. Practic, în cele două date – 30 septembrie şi 1 aprilie – programul este unul incert.

În ceea ce priveşte centrul de închiriere, edilul a comentat că „nu l-am avut în vedere, acum ne bazăm pe faptul că fiecare utilizator, copil sau adult, evident, vor putea patina și adulții, va veni cu propriile patine, dar în timp vom analiza dacă este oportun să avem și un centru de închiriere”.

După inaugurare, copiii prezenţi la eveniment s-au înghesuit să se pozeze cu primarul, iar din disperarea de a prinde un loc lângă edil, mai multe fetiţe l-au luat pe Robu în braţe, acesta fiind nevoie să le atenţioneze că trebuie să se uite înspre aparat ca să se vadă în poze.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.