PENIBIL Invitați din Parlamentul European nu au putut fi duși să viziteze...

PENIBIL Invitați din Parlamentul European nu au putut fi duși să viziteze Cascada Bigăr din cauza drumurilor proaste

3
DISTRIBUIȚI

cascada_bigar1

Invitați din Parlamentul European, din Comisia Europeană, dar și reprezentanți ai camerelor de comerț din România, Ungaria și Serbia participă, în aceste zile, la Timișoara, la o conferință despre cum pot fi dezvoltate turismul și transportul astfel încât să contribuie la creșterea economică.

Acțiunea este organizată de europarlamentarul Maria Grapini, iar temele de discuție fac referire la transport și turism, dar și oportunități de finanțare pentru aceste domenii, prin intermediul fondurilor structurale. Europarlamentarul a povestit că, mâine, invitații ar fi trebuit să viziteze, printre altele, și Cascada Bigăr, dar vizita a fost anulată.

„Să vă gândiți la un proiect regional Caraș-Severin – Arad – Timiș pe trasee turistice prin care să fie dezvoltată infrastructura.


Pentru mâine am tăiat vizita la Cascadă Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din lume, din cauza drumului prea prost”, i-a transmis Maria Grapini viceprimarului Dan Diaconu, prezent la eveniment.

Viceprimarul Timișoarei se laudă cu faptul că, în ultima perioadă, a crescut numărul turiștilor care vin să viziteze capitala Banatului. „Creșterea este între 18 și 22 % în fiecare an, dar încă suntem la început de strategie de turism. În ceea ce privește transportul, avem dureri mai mari, mai ales că Timișoara este un oraș care se află pe rețeaua primară a Europei. Mă aștept la o mai mare atenție din partea autorităților naționale, în primul rând, la nivel european nu prea mai avem ce să cerem”, a precizat Dan Diaconu.

Printre invitații la conferința „Oportunități de dezvoltare regională, prin transport și turism”, s-a numărat și europarlamentarul Michael Cramer, președintele Comisiei pentru transport și turism din Parlamentul European. Acesta va participa mâine, de la ora 09.30, la o pedalare pe străzile Timișoarei, la care sunt invitați și iubitorii mersului pe două roți.

3 COMENTARII

  1. inainte de a face drumuri de acces pana in buza cascadei, ar fi bine sa se gandeasca o modalitate de a limita accesul pe un perimetru de cel putin 50 de metri in jurul cascadei. altfel vor cobora toti cocalari direct din masina in cascada sa-si faca selfiuri si sa umple zona de gunoaie. cascada asta e o minunatie tocmai pentru ca e izolata si nu a apucat sa fie deteriorata de turisti imbecili care nu-i intereseaza sa protejeze locurile vizitate pentru ca si altii ca ei sa poata vedea natura in satrea ei pura. ganditiva cate locuri frumoase ati vizitat si cate dintre ele mai erau in starea initiala, nealterate de mizeriile si inscriptiile lasate in urma de oameni, daca putem sa-i numim asa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.