Pesediștii Adrian Diaconu și Adrian Pau, planuri mari dacă ajung în Parlament....

Pesediștii Adrian Diaconu și Adrian Pau, planuri mari dacă ajung în Parlament. Ce își propun să facă

0
DISTRIBUIȚI
adrian-pau-si-adrian-diaconu-pressalert-live
Adrian Pau (stânga) și Adrian Diaconu (centru), la emisiunea PRESSALERT LIVE

Adrian Diaconu, aflat pe poziția a doua pe lista PSD Timiș pentru Senat, și Adrian Pau, aflat pe locul trei pe lista pentru Camera Deputaților din partea aceluiași partid, au fost invitați, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE pentru a vorbi despre ce-și propun să facă dacă ajung în Parlament.

Adrian Diaconu vrea o lege privind combaterea ambroziei

Astfel, consilierul județean Adrian Pau spune că ideal ar fi ca fiecare dintre candidați să-și asume unul, două sau trei proiecte pe care să le ducă la bun sfârșit. „Eu voi milita ca să se întâmple ceva cu Legea Sportului, care dă de furcă administrațiilor mari, cum e Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, dar și administrațiilor mici. Nu vreau să dau bani la ACS Poli, ci la sportul de masă.


Acum, sunt părinți care nu-și duc copilul la cluburi sportive să facă sport pentru că nu au bani, pentru că totul se face contra cost. Ar trebui stabilite proceduri foarte clare prin care administrațiile să poată să intervină în sportul de masă”, a explicat Adrian Pau. De asemenea, pesedistul consideră că ar trebui intervenit și în despărțirea bugetului pentru irigații și cel pentru desecare, dar și-a propus și să modifice Legea Pășunilor care „îngrădește dezvoltarea localităților”.

Pe de altă parte, deputatul Adrian Diaconu vrea să propună o lege privind combaterea ambroziei, mai ales că pentru județul Timiș alergia la această buruiană reprezintă o problemă majoră. „Cred că mai multe instituții ar trebui să facă controale încrucișate. Acum, Primăria Timișoara, singura instituție care dădea amenzi, se autoamenda prin poliția locală. De asemenea, o problemă pentru România este deșertificarea prin distrugerea pădurilor. Un alt proiect care mi-aș fi dorit să se transforme în lege este cel referitor la ziariștii de investigație. O parte de 1-2% din prejudiciul recuperat ca urmare a unei anchete jurnalistice să revină la acei ziariști”, consideră Adrian Diaconu.

Pesedistul spune că nu este nemulțumit că se află pe locul doi pe lista pentru Senat, mai ales că „nu era corect să fiu primul, am venit ultimul în echipă. Vreau să cred că venirea mea întărește echipa, nu o vulnerabilizează”.

În ceea ce privește modul în care au fost întocmite aceste liste de PSD Timiș pentru alegerile parlamentare, Adrian Pau a precizat că „PSD nu a venit niciodată să vânture chestii de genul meritocrație. A fost voința primarilor și a consilierilor locali și județeni. PSD a demonstrat că este o echipă, disciplina a fost întotdeauna cuvântul de ordine al acestui partid. Cred că de data aceasta, echipa câștigătoare e echipa în care crede toată lumea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.