Peste 2.000 de angajați din spitalele din Timiș au protestat, în această...

Peste 2.000 de angajați din spitalele din Timiș au protestat, în această dimineață. De ce sunt nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI
greva sanitas
Peste 2.000 de angajați din spitalele din Timiș au protestat.

Peste 2.200 de angajați din sistemul sanitar din județul Timiș au protestat, în această dimineață, alături de colegii lor din întraga țară. nemulțumiți fiind de salariile mici. Greva de avertisment a avut loc între orele 08.00 – 10.00.

Astfel, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, la Spitalul Județean Timișoara, dar și la alte spitale din Timiș, angajații au ieșit pe hol sau în fața unităților medicale pentru a striga „Vrem respect” sau „Vrem salarii decente”.


Activitatea medicală nu a fost întreruptă în cele două ore de protest.

Angajații din spitale amenință cu greva generală

„Oamenii au protestat nemulțumiți fiind de salarii, de faptul că cei din TESA au fost excluși din ordonanțele 20 și 43, care se doresc două ordonanțe de corectare a inechităților salariale pentru personalul din sănătate. Însă, pentru ei nu s-a întâmplat treaba asta. Acțiunea a pornit și spontan datorită nemulțumirii celor care sunt din aceste categorii și care au fost omiși. Așteptăm să se clarifice această problemă, pentru că este nedrept să producă o asemenea ruptură de unitate în sănătate, în sensul că unora le-a altoit câte ceva la salarii, altora, ba. Și acea categorie a personalului TESA, a celor din școli, cabinete școlare, grădinițe și creșe, și cei din direcții de sănătate publică trebuie să beneficieze de prevederile celor două ordonanțe. Mingea este la Parlamentul României, care trebuie să producă aceste schimbări”, ne-a declarat Livius Cârstea, președintele Filialei Timiș a Sindicatului Sanitas.

Reprezentanții Federației Sanitas au de gând să organizeze o grevă generală în data de 31 octombrie, dacă guvernanții nu vor ține cont de solicitările pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.